Kamu alacaklarına yapılandırma

31 Mart 2017'den önceki vergiler, gümrük vergileri, vergi ve bazı idari para cezaları, sigorta ve sosyal güvenlik destek primleri ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası yapılandırma kapsamına alınıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meclis, iki haftalık aranın ardından 2 Mayıs Salı günü mesaisine başlayacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, haftaya bazı kamu alacakları yeniden yapılandıran tasarıyı görüşerek başlayacak. Tasarı, Maliye ile Gümrük ve Ticaret bakanlıkları, SGK, il özel idareleri, belediyeler, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacaklarını yeniden yapılandırıyor.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı'yla, 31 Mart 2017'den önceki vergiler, gümrük vergileri, vergi ve bazı idari para cezaları, sigorta ve sosyal güvenlik destek primleri ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası yapılandırma kapsamına alınıyor.

Tasarıyla daha önceki yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara da yeni bir imkan tanınıyor. Ancak yapılandırmadan yararlanan ve taksit ödemeleri devam eden borçluların, yapılandırılan borçları kapsam dışında tutuluyor.

Ayrıca Amme Alacaklarının Tahsil Usulu Hakkında Kanun kapsamında takip ve tahsil edilen bazı alacaklarla belediyelerin su, atık su ve katı atık gibi alacakları da kapsama dahil ediliyor.

Tasarının salı günü komisyonda kabul edilmesi halinde TBMM Genel Kurulunda çarşamba ve perşembe günleri görüşülmesi bekleniyor.