'Katkı maddesi fırıncıya ek masraf getiriyor'

Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Kolivar, "Ekmekte (günübirlik tüketim için üretilen) hiçbir katkı maddesi olmaz. Zaten katkı maddesi fırıncıya ek masraf getiriyor." diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, Adana'da bir firma tarafından üretilen ekmekte genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) kullanıldığı iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekiplerinin ciddi denetimleri bulunduğunu, GDO'lu katkı maddesi kullanılma ihtimalinin çok az olduğunu söyledi.

Kolivar, günübirlik tüketim için üretilen ekmekte sadece un, su, maya ve tuz kullanıldığını belirterek, "Bu ekmekte hiçbir katkı maddesi olmaz. Zaten katkı maddesi fırıncıya ek masraf getiriyor." dedi.

"İstanbulda bin 100 ruhsatsız fırın var"

Cihan Kolivar, GDO'lu katkı maddesi kullanılması halinde bunun cezasının 14 bin 600 lira olduğunu belirterek, denetimin ciddi şekilde yapıldığını, bu yüzden GDO'lu katkı maddesinin rahat bir şekilde kullanılamayacağını savundu.

İstanbul genelinde faaliyet gösteren fırın sayısının 3 bin 500'e ulaştığını bildiren Kolivar, bunların yaklaşık üçte birinin, yani bin 100'ünün ruhsatsız olduğunu, buralardan ekmek alırken daha dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

GDO'lu ekmek iddiasına soruşturmaGDO'lu ekmek iddiasına soruşturma

 

Bu konularda ilginizi çekebilir