Kılıçdaroğlu: Devletin uçağıyla evet propagandası yapıyorlar

Partisinin Grup Toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, yurt dışı temsilciliklerde seçim propagandası yapılamayacağına ilişkin kanunu hatırlatarak, "Devletin uçağıyla, forsuyla, arabasıyla, makam arabasıyla evet propagandası yapıyorlar. Bir de dönüp, 'Biz mağduruz' diyorlar." şeklinde konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM Grup Toplantısı'nda son zamanlarda Avrupa ülkeleri ile yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Referandumda 'Evet' oyu çıkmasını en çok bu Avrupalılar istiyor. Niye böyle bir krize imkan veriyorlar? Gazetelerinde manşet atıyorlar, 'Hayır oyu kullanın' diye. Ne demektir bu? 'Evet oyu kullanının' demektir." diye konuştu.

İktidar sahiplerinin devletin imkanlarıyla halk oylamasına yönelik "Evet" kampanyası yürüttüklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Devletin uçağıyla, forsuyla, arabasıyla, makam arabasıyla evet propagandası yapıyorlar. Bir de dönüp, 'Biz mağduruz' diyorlar. Asıl mağdur biziz. Siz bizim paramızla bizim aleyhimize propaganda yapıyorsunuz." dedi.

Meclisin 2008 yılında çıkardığı kanunla yurt dışı seçmenlere yönelik düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, kanunda "Yurt dışında ve yurt dışı temsilciliklerde seçim propagandası yapılamaz" ifadesinin bulunduğunu kaydetti.

"Çıkardıkları kanuna uymuyorlar"

CHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin uçağıyla gidiyorlar, açıkça suç işliyorlar, kanunu bir tarafa bırakıyorlar, çıkardıkları kanuna uymuyorlar ve propaganda yapıyorlar. Bir de diyorlar ki 'Biz mağduruz'. Allah aşkına, kim mağdur? Emin olun, inanarak söylüyorum, referandumda 'Evet' oyu çıkmasını en çok bu Avrupalılar istiyor. Niye böyle bir krize imkan veriyorlar? Gazetelerinde manşet atıyorlar, 'Hayır oyu kullanın' diye. Ne demektir bu? 'Evet oyu kullanının' demektir.

Bu anayasa değişikliği ile bir kişiyi ele geçirdiğinizde devleti ele geçireceksiniz. Bir kişiyi ikna ettiğinizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ele geçireceksiniz. Yıllar yılı bu hayal peşinde olanlar var. 

"1 Mart tezkeresini kimse unutmasın"

1 Mart tezkeresini kimse unutmasın. 1 Mart tezkeresinde bir hükümet ikna edildi ama parlamentoda görüşülürken, TBMM ikna edilemedi. Meclisin bu kadar önemi vardır. Şimdi Meclisi işlevsiz hale getiriyorlar, yetkilerini elinden alıyorlar. 'Bütün yetkileri bir kişiye verelim' diyorlar. Tarihte yaşadığımız bütün olumsuzlukları yeniden yaşamayalım. O olumsuzlukları aşmak için büyük bedeller ödedik, yeniden bedeller ödemeyelim." 

Seçilme yaşının 18'e indirilmesi

Anayasa değişikliği ile iktidarın çocukları için gelecek hazırladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, seçilme yaşının 18'e indirilmesine yönelik düzenlemeye değindi.

Kılıçdaroğlu, "18 yaşında çocuklarına milletvekilliği verecekler. Ömür boyu askerlikten muaf tutacaklar. İki yıl milletvekilliği yaparsa ballı emeklilik aylığına hak kazanacaklar. Bu kadar ballı bir kaymağı manavın oğluna verirler mi? Bakkalın oğluna verirler mi? Vermezler. Kendi çocukları için yapıyorlar." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir
chp