'Kulislerdeki eleştirilerinizi kamuoyuna da söyleyin'

HDP Grup Başkanvekili Yıldırım, AK Partili vekillerin kulislerde dile getirdiği KHK'lara yönelik eleştirilerini yüksek sesle kamuoyuna da söylemelerini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, KHK'lar ile akademisyenlerin ihraç edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın, yayımlanan KHK'larla toplum üzerinde bir yıldırma politikası yürüttüğünü söyleyen Yıldırım, ihraç edilen akademisyenlerin her birinin kendi alanında otorite olduğunu ifade etti.

Yıldırım, "İktidar partisinin milletvekillerinin birçoğunun dün çıkan KHK'yı savunamadığını tecrübe ettik. Hatta bazıları kulislerde mahcup mahcup 'bizimde vicdanımızda bu mahkumdur' diyorlar. Bu iş böyle kulislerde kulaklara söylenecek laflarla geçiştirilemeyecek bir yara açmıştır. Atılan akademisyenlerin her biri kendi alanında bir otoritedir. Bu KHK'yla siyasi iktidarların sopası haline getirilmeye çalışılan üniversitelerin, deyim yerindeyse artık cenaze namazı kılındı" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti milletvekillerine seslenen Yıldırım, TBMM kulislerinde kendilerine ne söyledilerse çıkıp kamuoyuna da aynısını söylemelerini istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir