Kurtulmuş: Suriyelilerin vatandaş yapılması gibi bir durum yoktur

Suriyelilere vatandaşlık verileceği yönündeki iddialara dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Suriyelilerin vatandaş yapılması gibi bir durum yoktur. Bu tamamıyla seçim malzemesi olarak kullanılıyor." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Suriyelilere vatandaşlık verileceği yönündeki iddialara ilişkin olarak, "Biz üç milyondan fazla mülteciyi aldık, vatandaşımız yarım dilim ekmeğini paylaştı. Bu kadar çok mültecinin başka bir ülkeye gelmesi, büyük sosyal olaylara neden olurken çok şükür Türkiye bunu, millet olarak, bir ensar ruhuyla karşıladı. Birtakım sorunlar olabilir ama büyük oranda Suriyeliler meselesi Türkiye için bir sosyal probleme dönmedi.

Suriyelilerin vatandaş yapılması gibi bir durum yoktur. Bu tamamıyla seçim malzemesi olarak kullanılıyor. 3 milyon Suriyelinin vatandaş yapılacağı meselesi külliyen yalandır. Kampanyanın bir malzemesi olarak kullanılıyor. Vatandaşlarımızı tedirgin etmek için kullanılan bir sözdür." şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir