Marmara Üniversitesi'nde gerginlik

Akademisyenlerin KHK ile okuldan atılmasına tepki gösteren öğrenci grubuyla karşıt görüşlü başka bir öğrenci grubu arasında gerginlik çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü önünde akademisyenlerin okullarından uzaklaştırılmasını protesto eden yaklaşık 20 kişilik gruba bir başka öğrenci grubu müdahale etti.

Polis, açıklama yapan gruba yönelen diğer öğrenci grubuna engel olmaya çalıştı. Bu sırada arbede yaşandı. Gerginlik sırasında soda şişelerinin atıldığı görüldü.

Aralarında akedemisyenlerin de bulunduğu grup adına yapılan açıklamada, "Marmara Üniversitesi'nden 23 akademisyen ihraç edildi. Bu hükümetin temsilcileri dahi bu kararın arkasında duramadılar. Hükümetin temsilcileri suçu; topu YÖK'e attı. YÖK rektörlere attı. Biliyoruz bu suçu hep birlikte işlediler. Bu hukuksuzluğu hep beraber gerçekleştirdiler. Üniversitelerde rektörlükler adeta ispiyonculuk yaparak, isimler vererek bu şekilde bu sonucun ortaya çıkmasına neden oldular" denildi.

KOÜ'de 10 öğrenci gözaltına alındı

Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi'nde yaklaşık 50 öğrenci ve öğrencilere destek olan bazı akademisyenler, Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden uzaklaştırılan akademisyenlere destek olmak amacıyla açıklama yapmak istedi. Öğrenciler, 'Hayır susturulamaz üniversite teslim olmaz' yazılı pankart açıp basın açıklaması yapmak isterken, çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi önlem aldı.

Polis, izinsiz açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini belirterek öğrencilerin dağılmasını istedi. Karşı gelen öğrenciler ile polis arasında arbede çıktı. TOMA'dan, öğrenci grubuna su sıkılarak dağıtılmak istedi. Ardından 10 öğrenci gözaltına alındı.