Meclis'te arbede yaşandı

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişiklik teklifinin 3. maddesi 341 evet, 139 hayır oyuyla kabul edildi. Oylama sırasında Ak Parti ve CHP'liler arasında yaşanan arbede nedeniyle ikinci oylama yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişiklik teklifinin 1. turunda, 3. maddenin gizli oylaması yapıldı.

3. madde teklifinin oylaması sırasında gerginlik yaşandı, milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

Oy kullanımı sırasında CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet açık oy kullanan vekilleri cep telefonuyla görüntülemeye çalıştı.

Bu sırada AK Parti Grup Başkan vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kaplan'ı engellemeye çalıştı ve üzerine yürüdü.

Bu arada, anayasa değişiklik teklifinin üçüncü maddesinin oylamasında kavga yaşanması, gizli oylamanın yenilenmesine neden oldu. 

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, gizli oylamayı başlattıktan sonra milletvekilleri sıraya girerek oylarını kullanmaya başladı. Bu sırada salonda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında yaşanan kavga üzerine Aydın, iki kez oylamayı durdurdu. 

Başkanvekili Aydın, tartışmanın yumruklaşmaya kadar varması üzerine oy zarflarının atıldığı kupaların güvence altına alınmasını istedi ve birleşime ara verdi. Ahmet Aydın, aradan sonra oylama işleminin yenileneceğini, eski oy zarflarının Katip Üyelerin nezaretinde imha edileceğini duyurarak, gizli oylamaya geçti. 

Anayasa değişiklik teklifinin 3. maddesi 341 evet, 139 hayır oyu ile kabul edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir