Medicine ve Nene Hatun hastaneleri birleşti

Nene Hatun Hastanesi, Medicine Hospital Asya ismini kullanmaya başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Medicine Hospital ve Nene Hatun Hastaneleri birleşme kararı aldı.
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, birleşmeyle Nene Hatun Hastanesinin, Medicine Hospital Asya ismini kullanmaya başladığı bildirildi.
Her iki hastanenin kurumsal kimlik ve logosunun yenilendiği belirtilen açıklamada, hastanelerin hizmet alanlarının da genişletildiği, kardiyoloji, beyin cerrahisi, radyoloji, endoskopi, nöroloji, kadın ve çocuk hastalıkları ve kanser ameliyatları alanlarında hizmet verilmeye başlandığı kaydedildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Medicine Hospital Asya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Şengül, Medicine Hospital'ın geniş hekim kadrosu, gelişmiş tıbbi cihaz donanımı ve alt yapısı ile İstanbul Avrupa yakasında hizmet veren bir hastane olduğunu belirterek, Nene Hatun Hastanesinin ise Anadolu yakasında 12 yıldır özellikle kadın hastalıkları, doğum ve çocuk sağlığı alanlarında öne çıktığını ifade etti.
Medicine hastaneler zinciri kurmayı hedefliyor
Şengül, Medicine hastaneleri olarak yurt içinde ve dışında yeni yatırım imkanlarını araştırdıklarını belirterek, 2010 yılı Nisan ayı içinde kalp ve damar cerrahisi ağırlıklı bir hastaneyi Kosova'da hizmete açacaklarını bildirdi. 
2011 ve 2012 yıllarında ise Türkiye'ye komşu ülkeler başta olmak üzere birçok ülkede yeni hastane açma projeleri olduğunu dile getiren Şengül, Medicine hastaneler zincirini kurmayı hedeflediklerini açıkladı.
2006 yılında dünyada 60 milyar dolar büyüklüğe sahip sağlık turizminin 2012 yılında 100 milyar dolarlık bir pazara ulaşacağına değinen Cevat Şengül, Türkiye'de de sektörün 2011 yılında bu pastadan 8 milyar dolar pay almayı hedeflediğini anımsatarak, şunları kaydetti:
"Medicine Grup olarak, hastanelerimizi yabancı hastalara hizmet vermek için uluslararası standartlara uygun hale getirdik. Bu pazardan ciddi bir pay almayı hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye dışında sağlık hizmeti açıkları olan ülkeleri belirleyerek bu ülkelerde hastaneler kurmak ve gerektiğinde bu hastanelerde veremeyeceğimiz hizmetleri Türkiye'deki hastanelerimizde vermeyi strateji olarak belirledik."
Bu konularda ilginizi çekebilir