'Obama dönemindeki duyarsızlık geride kaldı'

ABD ile ilişkileri değerlendiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Obama dönemindeki duyarsızlığın geride kaldığını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Manisa'da yayın yapan Medya TV'de gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yeni ABD yönetimiyle ilişkileri değerlendiren Kurtulmuş, "Trump yönetimiyle birlikte önemli gelişmelerin olabileceğini ümit ediyoruz. Buna ilişkin olumlu sinyaller geliyor. Sadece Gülen'in kendisi değil, oraya kaçmış tüm FETÖ mensuplarının da iadesi için talepte bulunuyoruz. Bunların olumlu bir noktaya gitmekte olduğunu, en azından Obama dönemindeki duyarsızlığın geride kaldığını görüyoruz." diye konuştu.

Trump yönetimiyle görüşülen ikinci konunun da PYD olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Aynı şekilde orada da bir tercih yapmak zorundalar. Sağdan say 3 bin kişi, soldan say 5 bin kişilik bir terör örgütüyle mi yoksa 80 milyonluk siyasi ve ekonomik istikrara sahip olan bir Türkiye ile mi işbirliği yapacak Amerika? Buna karar vermesi lazım. Burada da bizim söylediklerimize doğru gelmekte olduklarını görüyoruz." dedi.

"Ne imamı?"

Terör örgütlerine ilişkin haberlerin medyada veriliş biçimini eleştiren Kurtulmuş, "Diyorlar ki FETÖ’nün imamı. Ne imamı ya? Eşkıya başı. İmam mı denir buna? Farkında olmadan yanlış bir dil üzerinden bu örgütler meşrulaştırılıyor. Bu konularda dikkatli olmalıyız." ifadelerini kullandı.

'Obama yönetimi çok pasifti''Obama yönetimi çok pasifti'

'Terör eylemleri İslami olamaz''Terör eylemleri İslami olamaz'

Bu konularda ilginizi çekebilir