OHAL 3 ay daha uzatıldı

OHAL'in, 3 ay süre ile bir kez daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OHAL'in, 19 Nisan Çarşamba günü saat 01.00'den itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM tarafından kabul edildi.

Normal şartlarda, 19 Nisan'da sona erecek OHAL, TBMM'nin onaylamasının ardından 3. kez uzatılmış oldu.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) OHAL'in uzatılması yönünde tavsiye kararı almıştı.

Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, "Yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

MGK'nın hemen ardından Beştepe'de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunda söz konusu tavsiye kararı ele alınarak, OHAL'in 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin konunun TBMM'ye arz edilmesi kararlaştırılmıştı.

OHAL, 20 Temmuz 2016'da ilan edilmişti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016'da düzenlenen Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantıları sonrasında ülke genelinde 90 gün süre ile OHAL ilan edilmişti.

90 günlük OHAL, ilk olarak Ekim 2016'da daha sonra da 4 Ocak 2017'de 3 ay süre ile uzatılmıştı.