ÖSO ilk kez yabancı ülkeden füze aldı

Suriyeli muhalifler, yabancı ülkelerden yeni tip Grad füzeleri aldıklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriyeli muhalifler, yabancı ülkelerden yeni tip Grad füzeleri aldıklarını duyurdu. Muhalifler, ülkede savaşın başlamasından bu yana ilk kez bu tipte Grad füzeleri aldıklarını duyurdu.

El Alem televizyonunun haberine göre, bir ÖSO komutanı, yabancı devletlerin Hama, Halep ve sahil cephelerine yeni Grad füzeleri gönderdiğini açıkladı. ÖSO’ya bağlı Fursan el-Hak örgütü komutanu Faris el-Bayuş, yabancı devletlerden yeni tip Grad füzeleri aldıklarını söyledi.

22 ila 40 km menzilli bu yeni füzelerin mükemmel kalitede olduğunu söyleyen komutan, bunların Hama, Halep ve sahil cephelerinde kullanılacağını açıkladı.

Muhaliflere daha önce de Grad füzeleri veriliyordu, ancak Bayuş bu yeni füzelerin daha önce ellerine geçmeyen türde olduğunu belirtti. Bayuş, bu füzelerin kendilerine verilmesinin, Rusya’nın Halep’te artan saldırılarına bir cevap olduğunu savundu.
Pazartesi günü Youtube’da yayınlanan bir videoda, Özgür Suriye Ordusu’ndan bir savaşçının Grad füzesi ile görüntüleri yer almıştı. Bayuş, videoda görülen füzenin, kendilerine verilen yeni tip Grad füzelerinden biri olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir