Panelvanların hız limitleri arttı

Daha önce kamyonet sınıfında bulunan panelvan cinsi araçlar yeniden tanımlanarak hız limiti, şehirler arası yollarda 85, bölünmüş yollarda 100 ve otoyollarda 110 olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, daha önce kamyonet olarak tanımlanan panelvan araçların hız limiti artırıldı.
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, römorksuz araç cinsleri için saatteki asgari ve azami hız sınırları daha önce kamyonetle aynı olan Panelvan N1 araçların, hız limiti yeniden belirlendi.
Hız limiti, şehirler arası yollarda 80, bölünmüş yollarda 85, otoyollarda 95 olan panelvan tipi araçlar için bu limit, şehirler arası yollarda 85, bölünmüş yollarda 100 ve otoyollarda da 110'a yükseltildi.

Sürücü belgesi için kimlik belgesi yeterli olacak

Yeni değişikliğe göre, ayrıca sürücü belgesi başvurularında, trafik tescil kuruluşuna müracaat sırasında, nüfus cüzdanı ve sürücü sertifikasının aslı ile tahsil belgesi, sağlık raporu, adli sicil belgesi bilgilerinin elektronik sistemle alınabilmesi halinde, bu belgeler istenilmeyecek.
Sürücü adaylarının, söz konusu sistemin kurulması halinde ehliyet işlemleri için başvurularında sadece kimlik belgesini ibraz etmesi yeterli olacak.

(AA)