Piyasalarda dalgalı seyir hakim

Yurtdışından gelen veriler ve haberler İMKB'de dalgalanmaya neden oluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB 100 Endeksi ilk seansı 328 puan kayıpla 51688 puan seviyesinden kapattı. İlk seansta işlem hacmi 1.299.000.000 TL olarak hesaplandı. En çok işlem gören hisseler GARAN, ISCTR, YKBNK, HALKB, EKGYO, AKBNK, VAKBN oldu.

Piyasa güne yurtdışı piyasalarda dünkü alıcılı kapanışlar sonrası, ABD futurelarında hızlı gerileme ile satıcılı başlangıç yaptı. 50501 seviyesine kadar gevşeyen borsa, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla 51500 üzerine çıktı, 51500 civarında dengelendi.

Piyasalarda yurtdışından gelen haber ve açıklamalarla sert hareketler devam ediyor. Piyasada geniş bantta dalgalanma sürerken, olumlu haber ve piyasalarda toparlanma, 52000 üzerini, olumsuz gelecek haber ve olay akışı da endekste yeniden dip seviyelere gerileme getirebileceği konuşuluyor.

Serbest piyasada ABD Doları 1,7815 TL, Euro 2,5345 TL'den işlem görüyor. Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını 648 TL'den el değiştiriyor. Gösterge tahvilin getirisi ise 8.13 puan seviyesinde.

Yurtdışı izleniyor

Dün ABD borsalarında işsizlik verisi ve Cisco'dan gelen olumlu haberler ile sert yükseliş yaşanırken, bugün future'larında eksilerin arttığı gözleniyor. Asya işlemlerinde özellikle Japonya'da aynı ivme korunamasa da, genel itibariyle Çin'de politika faizlerinde daralma beklentisinin azalması rahatlama yarattı. Avrupa borsaları da güne aşağı yönlü zayıf hareketlerle başladılar. İtalya ve Fransa dahil olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde açığa satışın yasaklanmasının volatiliteyi engelleyebileceği konuşuluyor.

Bugün ABD'de perakende satış ve Michigan Tüketici Güven Endeksi verileri izlenecek. Sabah saatlerinde açıklanan Euro Bölgesi ikinci çeyrek büyümesi beklentilerin altında kaldı. Avrupa'da gelecek hafta yapılacak Almanya-Fransa liderler toplantısı piyasa için olumlu yorumlanıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir