Polise müjde

AK Parti'li Köksal, "Polislerin çalışma şartları ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışma yürütülüyor" açıklaması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ANKARA - AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, polislerin çalışma şartları ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışma yürütüldüğünü söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

AK Parti'li Köksal, Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı gündemdışı konuşmada, Türk polis teşkilatının 168 yıldır köklü bir teşkilat olarak üstüne düşen görevi büyük bir titizlikle ve fedakarlıkla yerine getirdiğini söyledi.

Teşkilatın, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlayabilmek için her geçen gün kendini yenileyerek çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Köksal, polis teşkilatının kendi içinde de yenilendiğini, polislerin yüzde 85'nin üniversite mezunu haline geldiğini kaydetti.

Polislerin insan haklarına saygılı bir şekilde çalıştığını, suçludan delile değil delilden suçluya gittiğini ifade eden Köksal, "Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan asayiş, uyuşturucu, organize suçlar ve trafik konularında hizmetlerini sürdürmektedir. Gece gündüz demeden, zaman kavramı olmadan çalışmaktadır" dedi.

Köksal, polis teşkilatının en güvenilir kurumlar arasında sayıldığını ifade ederek, polislerin çalışma şartları ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışma yürütüldüğünü belirtti.

"Özlük haklarının düzeltileceği vaadi verildi ancak yapılmadı"

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü nedeniyle gündemdışı konuştu.

Polislerin ülkenin huzur ve güvenliği için gerektiğinde canını dahi verdiğini kaydeden Türkkan, polislerin hizmetlerinin karşılığını alamadığı gibi, iktidar tarafından yıllardır boş vaatlerle kandırıldığını, özlük haklarının düzeltileceği vaadinin verildiğini ancak bunun yapılmadığını iddia etti.

Türkkan, "Polisler haftada 72 saat çalışmakta, çoğu zaman istirahatta iken bile çağrılmaktadır. Fazla çalışmasının karşılığını da alamamaktadır" dedi.

Birimler arasında ciddi adaletsizlikler ve atama konusunda sorunlar yaşandığını savunan Türkkan, "Kendisine ve ailesine zaman ayıramamakta ve psikolojisi bozulmaktadır. Bu zor durumlar onları intihar noktasına getirmiş ve son 10 yılda birçok polis intihar etmiştir. Polis mutsuzdur ve huzursuzdur. Bir insan emekli olup iyi bir hayat yaşamak ister ama polisler emekli olmaktan korkmaktadır, çünkü maaşları yarı yarıya düşmektedir" diye konuştu.

Türkkan, polislerin orantısız güç kullanımı nedeniyle eleştirildiğini, kullandıkları biber gazları ve tazyikli suların insan hayatını tehdit eder hale geldiğini söyledi. "Polisin uyguladığı orantısız gücün sorumlusu tam bir polis devleti yaratan AKP Hükümeti'dir" diyen Türkkan, polisin görevini yaparken karşısındaki kişinin insan olduğunu unutmaması gerektiğini bildirdi.

Yerinden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu da gündemdışı konuşmasında, maaşlarını alamadıkları için kurumlarından ayrılmak zorunda kalan Fiskobirlik personelinin mağduriyetini gündeme getirdi.

"Buruk sevinç yaşatan Galatasaray'a tebrik"

Gündemdışı konuşmaların ardından ön sıralara doğru gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AK Parti'nin, çözüm sürecine yönelik Meclis araştırması açılmasına ilişkin grup önerisinin dünkü görüşmelerinde yaşanan tartışmayla ilgili ısrarla söz istedi.

Genç'e söz vermeyen TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Söylediklerinize dikkat edin, tazminatı ödersiniz" uyarısında bulundu.

Yakut, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün Real Madrid'i 3-2 yenmesine rağmen kupadan elenen Galatasaray ile ilgili "Bize buruk bir sevinç yaşatan Galatasaray'ı tebrik ediyoruz" dedi.