Samsun Limanı 36 yıllığına CEY Group'a devredildi

Bakan Şimşek, Samsun Limanı'na ilişkin ihalenin 2008 yılı Mayıs ayında gerçekleştirildiğini, devrin ise ancak bugün yapılabildiğini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Samsun Limanının İşletme hakkının 36 yıllığına CEY Group'a devrine ilişkin sözleşme imzalandı.

Rixos Otel'de düzenlenen imza törenle konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Samsun Limanı'na ilişkin ihalenin 2008 yılı Mayıs ayında gerçekleştirildiğini, devrin ise ancak bugün yapılabildiğini ifade etti.

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünün verdiği liman hizmetlerinin Anayasa'ya göre imtiyaz sayıldığına dikkati çeken Şimşek, imtiyaz sözleşmelerinin de Danıştay tarafından onaylanması gerektiğini hatırlattı.

Şimşek, şöyle devam etti:

"Anayasa hükmü açık. Danıştay'ın 60 gün içinde imtiyaz sözleşmeleriyle ilgili görüşünü vermesi gerekiyor. Ama maalesef bu süre, bugüne kadarki uygulamalarda bazen 2 yılı, bazen 29 ayı bulabiliyor. Bu ülke için büyük bir zaman kaybı. Beraberinde de maliyet getiriyor. Bu süre bu kadar uzamasa 125 milyar lirayı borçlanmazdık. Karayolları ve Devlet Demiryollarının ihtiyacı olan parayı borçlanmazdık ve hemen aktarırdık. Belki Samsun Limanı da, daha iyi bir konuma gelebilirdi. İnşallah önümüzdeki dönemde bu tür özelleştirmeler daha hızlı gerçekleştirilir."

Limanlarda mülkiyetin kamuya, vatandaşa ait olduğunu belirten Şimşek, yapılan işletme devirlerinin de ülke için gerçekleştirildiğini vurguladı.

İşletme devirlerindeki gecikmelerin firmaları da sıkıntıya soktuğunu kaydeden Şimşek, bu durumun liman devirlerini de olumsuz etkilediğini söyledi. Maliye Bakanı, "Umarım bundan sonra bu tür devirleri daha hızlı gerçekleştirebiliriz" diye konuştu.

Ulaştırma projelerini özel sektör yapacak

Maliye Bakanı Şimşek, önümüzdeki dönemde Türkiye'deki altyapı ihtiyacının bir kısmının özel sektör eliyle yapılması gerektiğini de belirtti.

Kamunun kaynaklarının sınırlı olduğuna işaret eden Şimşek, bu nedenle bundan sonra kamunun büyük ulaştırma projelerinin özel sektör eliyle yaptırılmasının temel hedefleri olduğunu bildirdi. Şimşek, bu projelerde özel sektörün finansman imkanları ve esnekliğinden yararlanılmasına ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi.

Konuşmasında özelleştirmeleri "yapısal reform" olarak niteleyen Şimşek, verimlilik artışı hizmet kalitesi ve maliyet düşüşünde özelleştirmenin etkisinin çok büyük olduğunu belirtti ve "Biz bu konuda kararlıyız. Kamu kaynaklarını daha etkin kullanma konusunda kararlıyız" dedi.

Ülke olarak var olan potansiyeli kullanabilmek için komşu ülkelerle rekabet edilmesi gereğine de işaret eden Şimşek, bu çerçevede Türkiye'nin komşu ülkelerle rekabet edebilecek limanlara ihtiyacı olduğunu anlattı. Bunun da liman işletmeciliğinin özel sektöre açılarak yapılabileceğini vurgulayan Şimşek, aksi halde dış ticaretin komşu ülke limanları üzerinden gerçekleştirileceğini belirtti.

Maliye Bakanı, 2001 yılından bu yana Türkiye'deki limanların kapasitesinin en az 4 kat artırıldığını da sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir