SHGM'dan 'kuş' genelgesi

SHGM, kuşların sebep olduğu kazalara ilişkin bir veri tabanı oluşturarak düzeltici ve önleyici tedbirler almak üzere bir genelge yayımladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından, havaalanları ve çevresinde yabani hayvanlarla mücadeleyi artırmak ve uçuş, can ve mal emniyeti için önlemler almak amacıyla "Yabani Hayvan Kaynaklı Olay ve Kaza Bildirimleri Genelgesi" yayımladı.

Özellikle göçmen kuşların neden olduğu kaza olaylarının en aza indirilmesi amacıyla SHGM Genel Müdür Vekili Bahri Kesici imzasıyla yayınlanan genelgede, bundan böyle kazaların SHGM'ye bildirilmesi zorunluluğu getirildi.

Genelgede, "Belirtilen havaalanı sahaları içinde yabani hayvanlar ile alakalı tüm olay ve kaza bildirimleri, 2017 yılından itibaren 'Yabani Hayvan Bildirim Formu'nun doldurulması suretiyle Genel Müdürlüğümüze sunulacaktır" denildi.

Bu genelge ile SHGM’de toplanan verilerin, "Yabani Hayvanlarla Mücadele Komitesi" tarafından gerçekleştirilecek toplantılarında analiz edilmesi ve bu veriler ışığında düzeltici ve önleyici faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir