Soylu: İki patlama, biri canlı bomba

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki saldırının biri canlı bomba olmak üzere iki farklı noktada gerçekleştirildiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'daki terör saldırısı sonrasında ilk olarak Meclis'te milletvekillerine bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte İstanbul'a geldi.

Soylu, İstanbul'a indikten sonra hava alanında şu açıklamalarda bulundu;

"İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce 'Beleştepe' denilen yerde, diğeri ise Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndakinin canlı bomba olduğu değerlendiriliyor.

Olayın oluş şekli teyide muhtaç bilgilerdir. Şu anda bütün arkadaşlarımız, olayın aydınlatılması noktasında çalışmalarını sürdürüyorlar."

Yaralıların Şişli Etfal başta olmak üzere yakın hastanelere sevk edildiğini belirten Soylu, şunları söyledi:

"Sayın Sağlık Bakanımızla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla ilk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın, emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabi şehit konusunda biraz sonra valimizle, emniyet müdürümüzle değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyu önünde açıklamada bulanacağız."

Soylu, Meclis'te ise şu bilgileri vermişti;

"Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis."

İstanbul'da polise bombalı araçla saldırıİSTANBUL'DA TERÖR

 

Bursaspor: Yaralı taraftarımız yokBursaspor: Yaralı taraftarımız yok

 

İstanbul'daki patlamaya ilişkin yayın yasağıİstanbul'daki saldırıya ilişkin yayın yasağı

 

Sağlık Bakanlığı açıkladı: Kan ihtiyacı yokSağlık Bakanlığı açıkladı: Kan ihtiyacı yok