Sur'da 12 bin seçmenin sandığı değişti

Sur'da sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahalledeki 12 bin seçmenin oy kullanacağı sandıklar değişti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahallelerde kayıtlı seçmenlerin 16 Nisan referandumunda oy kullanmaları için sandıklar, başka mahallelere nakledildi. Yaklaşık 12 bin seçmen, yasağın olmadığı mahallelerde belirlenen yerlerde oylarını kullanacak.

İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan kararda, Cevat Yılmaz, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, Savaş mahallelerinin büyük zarar gördüğü belirtilerek, "Bu mahallelerde bulunan ve daha önce seçimlerde sandık konulan okul ve binaların yıkılmış olması ve bunların yerine ikame edebilecek bina bulunmaması nedeniyle ilçemizde bulunan mahallelerin coğrafi durumlarıyla yerleşim yerleri göz önünde bulundurularak, sandık yerlerinin yeniden tespit edilmesi gerekmektedir." denildi.

Seçim Kurulunan aldığı karara göre, sokağa çıkma yasağının halen sürdüğü Cevat Yılmaz Mahallesindeki 7, Cevat Paşa Mahallesindeki 6, Dabanoğlu Mahallesindeki 7, Fatih Paşa Mahallesindeki 10, Hasırlı Mahallesindeki 10 ve Savaş Mahallesindeki 5 sandık olmak üzere toplam 45 sandık, yasağın olmadığı Sur'un diğer mahallelerinde bulunan okullar ve Behram Paşa Konağı, Sur Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi ve Sur Zabıta Binasına taşındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir