THY, Kibar'la koltuk üretecek

Uçak koltuğu üretimi için THY ile Kibar Holding şirketlerinden Assan Hanil ortak şirket kuruyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Türk Hava Yolları, THY Teknik ve Kibar Holding iştiraklerinden Assan Hanil uçak koltuğu üretecek. Taraflar, uçak koltukları tasarımı, üretimi, lojistik desteği, bakım-onarım ve modifikasyonu ile satış ve pazarlamasını gerçekleştirmek amacıyla ortak girişim şirketi kurmak üzere protokol imzaladı.

THY Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza törenine katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, üretilecek ekonomi sınıfı koltukların, Türkiye'de havacılık sektöründe üretilen ilk nihai ürün olma özelliğine işaret ederek, bu yatırımın prestijli bir sektörde yapılmasının da ülke ekonomisi için önem taşıdığını, tarafların ticari beklentilerini karşılayacak projenin aynı zamanda ülkenin 2023 vizyonuna da katkı sağlayacağını söyledi.

Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"THY ve Assan Hanil arasında imzalanan bu protokol, özel sektörün ve ülkemizin geldiği noktayı özetleyen güzel bir örnektir. Bir uçak koltuğu üretimi gerçekleşecek ama bu uçak koltuklarının business olan örnekleri 20-30-40 bin dolarlık rakamlara denk geliyor. Bir otomobil fiyatına bir uçak koltuğu... Bunun teknolojisi, tasarımı, getirdiği katma değeri hesap ettiğimizde ve bir uçak koltuğunun 20-30 bin dolara tekabül eden bir rakam olduğunu gördüğümüzde, aslında bu ortaklığın nasıl önemli bir ortaklık olduğunu ve nasıl bir gelişme potansiyeli göstereceğini bir kere daha görmüş oluruz. Bu protokol, geldiğimiz yeri değil, ülkemizin gitmesi gereken ve gideceği yeri de temsil etmektedir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir