Ukrayna ile ticaret anlaşmasında son aşama

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Kubiv, Türkiye ile Ukrayna arasında serbest ticaret anlaşması üzerindeki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye-Ukrayna İş Forumuna katılan Ukrayna Başbakan Yardımcısı Stepan Kubiv Türkiye ile Ukrayna arasında serbest ticaret anlaşması üzerindeki çalışmalarda son evreye gelindiğini söyledi.

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman'ın Türkiye ziyaretinde serbest ticaret anlaşmasının ele alındığını hatırlatan Kubiv, ziyaretin bu yönde yapılan çalışmaların bir sonucu olduğunu ifade etti. Ziyaret sonrası Türk hükümeti ile serbest ticaret anlaşması hususunda bir kaç görüşme ve çalışma daha yapıldığını kaydeden Kubiv, yapılan son görüşmelerde sürecin ve anlaşmanın teknik yönleriyle ilgili konularının ele alındığını aktardı.

Anlaşmanın son aşamaya geldiğine dikkati çeken Kubiv, "Biz bitiş noktasına gidiyoruz. İmzanın önümüzdeki yıl sonbaharda atılacağını düşünüyorum" dedi. Ayrıca Türkiye'nin Ukrayna'nın stratejik ortağı olduğunu belirten Kubiv, ülkesinde iş atmosferinin iyileştiğini ifade etti. Kubiv, bu değişimin kaliteli ve fiili olarak gerçekleştiğine de vurgu yaptı.

Lviv Bölge Valiliği tarafından Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneğinin (TUİD) desteğiyle düzenlenen Türkiye-Ukrayna İş Forumuna yaklaşık 150 Türk ve Ukraynalı iş adamı katıldı. Forumda iki ülkenin iş adamları karşılıklı yatırım ve ticaret konusunda görüşme gerçekleştirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir