Yeni ASELSAN Başkanı'ndan "iş birliği" vurgusu

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen  Prof. Dr. Özkol, "Üniversitelerimizle iş birliği yaparak kurumu bir üst seviyeye getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektör Yardımcısı ve Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Özkol, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Şirketin bugün çok güzel bir noktaya geldiğini ifade eden Özkol, "Üniversitelerimizle iş birliği yaparak, bu sahada çalışma yapan kıymetli insanlarımızı buraya çekerek kurumu bir üst seviyeye getirmeye çalışacağız. Yapacağımız işin ağırlığının farkındayız. Hep birlikte çalışıp başaracağız. Kurumun bugünkü konumu çok güzel, her zaman bir üst seviyeyi yakalamak, daha iyiye götürmek mümkündür." dedi.

"Üniversite-sanayi iş birliğinin artacak"

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da Özkol'un, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Karaca, "Bir mesai arkadaşımıza teveccüh gösterilmiş olması bizim için onur ve gurur verici. İTÜ'nün altyapıda, üstyapıda, savunmada her yerde imzası var." ifadelerini kullandı.

Karaca, Özkol'un yeni görevinin üniversite-sanayi iş birliğinin artmasına da olumlu katkıda bulunacağını dile getirerek, "Zaten yeşermekte olan birkaç projemiz vardı. Ciddi anlamda yaptığımız, bitirdiğimiz projeler de vardı. Bir üniversite hocamızın bu göreve atanmasıyla bunların çoğalacağına, sadece İTÜ'nün değil, diğer üniversitelerin da ASELSAN ile olan ilişkilerinin artacağına eminim." değerlendirmesini yaptı.

ASELSAN'a 'uçak mühendisi' başkanASELSAN'a 'uçak mühendisi' başkan

Bu konularda ilginizi çekebilir