Yıldırım: Kalkınmanın önünü açacağız

Bugüne kadar seçilmiş hükümetlerin rahat bırakılmadığını savunan Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getireceğiz, Türkiye'de kalkınmanın önünü açacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Yıldırım, Erzincanlı hemşehrilerini, "Ana ocağım, baba ocağım Erzincan. Seninle gurur duyuyorum, seni her daim yüreğimde taşıyorum. Şen olasın, var olasın, bahtiyar olasın Erzincan." diyerek selamladı.

Erzincan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'ne bugüne kadar üç başbakan yetiştirdiğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Merhum Şemsettin Günaltay, o da bir Erzincanlıydı. Yıldırım Akbulut, o da hemşehrimizdi, o da Erzincanlıydı ve geçen yıl 22 Mayıs'ta AK Partimizin kongresinde, delegeler büyük çoğunlukla bir hemşehrinizi, kardeşinizi, Erzincanlıyı, şahsımı, genel başkan seçti ardından Cumhurbaşkanımız, şahsıma 65. Hükümeti kurma görevini verdi. Bu gurur benim değil Erzincan'ın gururudur, sizin gururunuzdur. Bu, Erzincan'ın başarısıdır."

Şehitlere, gazilere, depremlerde kaybedilen canlara Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Erzincan şimdi diyor ki 'Yıllar sonra bir başbakan çıkardık, anayasa değişiyor, Başbakanlık kaldırılıyor.' Vatana hizmet, makamla mevkiyle olmaz, eğer içinizde memleket aşkı varsa toprağı sürerek de hizmet edersiniz, ticaret yaparak da hizmet edersiniz. İşinizi en iyi şekilde yaparak da bu ülkeye, bu cennet vatana hizmet edersiniz. Gerektiğinde canını ortaya koyarak da ülkeye, vatana hizmet edersiniz. Biz Türkiye sevdalısıyız. Dün Ulaştırma Bakanı olarak ülkeme hizmet ettim, bugün başbakan olarak aynı şekilde ülkemize hizmet ediyoruz. Yarın da ne vazife verirseniz, siz ne derseniz, biz onu yaparız. Bizim ilkemiz belli, bizde durmak yok, yola devam."

'Türkiye'de kalkınmanın önünü açacağız'

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bizde doğu, batı, kuzey, güney yok. Yakın yok, uzak yok. 780 bin kilometrekare vatan toprağı var, tek Türkiye var. Onlar Gezi olaylarıyla ülkeyi karıştırmaya çalıştılar biz eser ürettik. Onlar 15 Temmuz'da ülkeyi işgale çalışırlar, biz hem onları püskürtür hem ülkemize hizmet ederiz. Onlar hep 'hayır' dedi biz 'evet' dedik. Onlar bugün de 'hayır' diyor."

Yıldırım, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getireceğiz, Türkiye'de kalkınmanın önünü açacağız. Bugüne kadar milletin seçtiği hiçbir hükümeti rahat bırakmadılar. Milletin gücünü paylaşmaya çalıştılar, halkın seçtiğinden niye rahatsız oluyorsunuz. Çekilin artık milli iradenin önünden. 16 Nisan milli iradenin şaha kalktığı gün olacaktır. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olmaz." diye konuştu.

'Sayın Kılıçdaroğlu aynaya baksın'

Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Tek adam yönetimi arıyorsa sayın Kılıçdaroğlu aynaya baksın. Anayasa değişikliğiyle milletvekili sayısını 600'e çıkarıyoruz. Bunu nüfus arttığı için yapıyoruz. Kılıçdaroğlu 10 tane şey söylüyor, 9'u yalan, biri şüpheli. 600'den (milletvekili) niye rahatsız oluyorsun ey CHP? Güçlü hükümet dönemini başlatıyoruz. Seçim bitince hükümet belli oluyor. 5 yıl sonra beğenmezseniz değiştiriyorsunuz. Darbelere, tuzaklara, tezgahlara artık geçit yok. Sistem, terörle mücadelede elimizi daha da güçlendirecek."

Başbakan Binali Yıldırım, "Almanya, Hollanda terör örgütlerine kucak açmış. Bu terör örgütleri gün gelecek sizi de sokacak, size de zarar verecek" dedi.