Yıldırım: Terörün tuzağına düşülmeyecek

Başbakan Yıldırım, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi sonrası, olayın açıklığa kavuşturulması için her türlü çabanın gösterileceğini ve ikili ilişkilerin zarar görmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. 

Başbakan Yıldırım, "Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov, bugün Türkiye - Rusya münasebetlerini ve geçmişini konu alan resim sergisini ziyaretinde kürsüde konuşmasını yaparken silahlı saldırıya uğramış ve tüm çabalarımıza rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Güvenlik güçlerimiz, saldırganı etkisiz hale getirmişlerdir. Büyükelçinin yanı sıra sergide bulunanlardan biri yabancı uyruklu üç kişi yaralanmıştır. Yaralıların tedavisi sürmektedir." dedi.

"Geçtiğimiz hafta Moskova'da yakından çalışma imkanı bulduğumuz bu değerli Büyükelçiyi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz." diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu alçak terör eyleminin faili ve arkasındaki karanlık çevreleri açığa kavuşturmak ve adalete teslim etmek için her türlü çaba gösterilmektedir."

'İlişkilerinin zarar görmesine izin verilmeyecek'

Başbakan Binali Yıldırım, Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, yaşanan bu menfur olayın Rusya ile Türkiye arasında devam eden ve gelişmekte olan ilişkileri bozmaya yönelik olduğunun altını çizerek, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin zarar görmesine izin verilmeyeceğine ve terörün tuzağına düşülmeyeceğine dikkati çekti.

Saldırganın kimliği belli oldu Saldırganın kimliği belli oldu

Hükümetten ilk resmi açıklamaHükümetten ilk resmi açıklama

Dünyadan suikaste tepkilerDünyadan suikaste tepkiler

Erdoğan'dan Putin'e telefonErdoğan'dan Putin'e telefon

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğunda üst düzey önlemRusya'nın İstanbul Başkonsolosluğunda üst düzey önlem

Rusya Büyükelçisi Ankara'da suikaste uğradıRusya Büyükelçisi Ankara'da suikaste uğradı