Yıldırım: Yatırım ve reformlar sürecek

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 2017 yılında yatırım ve reformların sürdürüleceğini belirtti. İşsizlik konusuna değinen Yıldırım, "Son dönemde işsizlikte ufak tefek olumsuzluklar yaşandı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım hükümetin 2017 yılında da yatırım ve reformları sürdüreceğini belirterek, küresel krize rağmen son beş yılda yakalanan büyüme eğilimini artıracaklarını söyledi.

AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Yıldırım, "2016'da uluslararası yatırımların yüzde 56'sını 15 Temmuz darbesinden sonra aldık. Bu da Ak Parti yönetimine artan güveni gösteriyor.
2017'de yatırım ve reformlar sürecek. Küresel krize rağmen son beş yılda yakaladığımız büyüme eğilimini artıracağız" dedi.

Yıldırım şöyle devam etti: "Son dönemde işsizlikte ufak tefek olumsuzluklar yaşandı. Ama bunlar geçici. Hepsini aşıyoruz. 2016 sonunda almaya başladığımız kararlar yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. Nitekim döviz kurlarındaki iniş de sürüyor. Mobilya ve beyaz eşyadaki KDV indirimiyle piyasada canlanma oldu."

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, işsizlik oranı Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan Kasım döneminde önceki yılın aynı dönemine göre 1,6 puan artışla yüzde 12.1'e yükselmişti. Böylecce işsizlik oranı 2016 son çeyrekte Mart 2010'dan bu yana görülen en yüksek seviyede kalmayı sürdürmüştü.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısındaki konuşmasında bazı ülkelerden, son dönemde, terörü destekleyen ırkçı ve ayrımcı söylemler yükseldiğini söyledi. Yıldırım, "İsmi ne olursa olsun, bütün terör örgütlerinin hedefi insandır. Bugün bizim kapımızı çalan tehdit unutulmasın ki yarın bunların sırtını sıvazlayanların da kapısını zorlayacaktır. Son dönemde, bazı ülkelerden terörü ve şiddeti desteleyen ırkçı ve ayrımcı söylemler yükseliyor. İsrail Meclisi'nin ezan kısıtlaması Avrupa'da yükselen İslam karşıtı söylemler çok ama çok tehlikeli bir gelişmedir" diye konuştu.

20 bin 127 öğretmen ataması Mart'ta 

Konuşmasında, öğretmen adaylarına atama müjdesi veren Başbakan Yıldırım, "Öğretmen adaylarımız içinde bir müjdemiz var. 20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdik. Mart ayında işlemler başlıyor" dedi.