Zigana Tüneli'nin temeli atıldı

Gümüşhane-Trabzon arasındaki mesafeyi bir saat kadar kısaltacak Zigana Tüneli'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Proje kapsamında her biri 14,5 kilometrelik toplam 29 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Zigana-Gümüşhane yolu Köstere mevkisinde düzenlenen Yeni Zigana Geçidi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Yıldırım burada yaptığı konuşmada, "Zigana Tüneli, tarihi İpek Yolu'nun en önemli noktası. Tünel inşa edilince Trabzon'dan Gümüşhane'ye, Bayburt'a, oradan Erzurum Aşkale'ye, Gümüşhane'den Erzincan'a yol kısalacak, daha güvenli hale gelecek ve insanlarımız rahat, konforlu şekilde seyahat edecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, proje kapsamında her biri 14,5 kilometre ve toplam 29 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa edileceğini belirtti.

Son 15 yılda, bölünmüş yol uzunluğunun 6 bin kilometreden, 25 bin kilometrenin üzerine çıkarıldığını ifade eden Yıldırım, "80 yılda 6 bin kilometre kocaman Türkiye'de. 15 yılda bunun üzerine 19 bin kilometre yol koyduk. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik." diye konuştu.

Tünelin, 29 Ekim 2019'da biteceğini bildiren Başbakan Yıldırım, projede çalışan işçilere de bir maaş ikramiye verileceğini söyledi.

Ulaşım süresi 40 dakikaya düşecek

Gümüşhane-Trabzon arasındaki 100 kilometrelik virajlı yol, hava ve yol durumuna göre değişmekle birlikte 1-1,5 saat arasında katedilebiliyor. Türkiye'nin en uzun karayolu tünelinin ulaşıma açılmasının ardından bu yolun 40 dakikada alınacağı tahmin ediliyor.