Güney Marmara Biga Fuarı'nda buluştu

Biga tarım, hayvancılık ve sanayi fuarı 26-28 Eylül tarihlerinde Biga Fuar Merkezi'nde yapıldı. 20 dönüm alanda gerçekleşen fuara katılım oldukça yoğun oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAYLAN ÖZGÜR DİL

ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Biga ilçesindeki 4. Biga Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 9. Biga Ticaret ve Sanayi Festivali 'Biga Fuarı' ortak adıyla gerçekleşti.  Biga Yarımadası'nın her yönüyle tanıtımını sağlamak ve marka bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen fuara bu sene 20 bin metrekarelik alanda 1022 peron tahsis edildi.

3 günlük fuar çevre il ve ilçelerden oldukça ilgi gördü. Biga Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, Biga Ticaret Borsası ve Biga Ziraat Odası ile birlikte ulusal ve uluslararası çapta birçok firma, kurum ve kuruluşun katılımıyla Güney Marmara'nın ekonomik potansiyeli sergilendi.

''Türkiye'nin Hollandası''

Fuarda açılış konuşmasını Biga Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şadan Doğan yaptı. Doğan yaptığı konuşmada, Biga'nın birçok önemli ve kaliteli ürünü olmasına rağmen henüz markalaşamadığının altını çizdi. Yapılan kalkınma planlarına göre Biga'nın hem tarım hem de sanayi merkezi olarak belirlendiğini belirten Başkan Doğan, Azerbaycan gazının TANAP'la Avrupa'ya geçiş noktası olan Biga'yı ''Türkiye'nin Hollandası'' diye niteledi.

Biga TSO Başkanı Doğan şöyle konuştu:

"Biga'nın ulaşım zenginliği oldukça çeşitlendi. Çok sayıda değerli ürünümüz olmasına rağmen Biga'nın henüz tanınmış bir markası yok. Biga süt ürünleri kalitesiyle sınırları aşmış ancak tamamıyla kendini ifade edememiş ve markalaşamamıştır. Biga'nın Türkiye ve dünya çapında bir bir markasının olması en büyük arzumuzdur."

"Biga'da ok yaydan çıktı"

Açılışta konuşan Biga Kaymakamı Fatih Genel de, bölgede görev yaptığı iki yılda organize sanayi bölgesine 14 fabrika açıldığını hatırlatarak, ''Biga'da ok, yaydan çıktı'' dedi. Genel, sözlerini şu şekilde sürdürdü; Biga hızla sanayileşiyor. Çok yüksek bir potansiyele sahip, genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan Biga geleceğin parlayan yıldız olakcaktır. Bursa İstanbul ve Gebze yöresinin tıkanması ve bu bölgeye doğru baskı yapmasından dolayı Biga OSB'de şu anda parsel kalmadı. Bu nedenle yatırımcı için yeni bir sanayi planı yapılmalı. Bize düşen de bu süreci ve gelişmeyi iyi yönetmek."

Bu konularda ilginizi çekebilir