Güneydoğulu halıcıların ABD çıkarması

GAHİB Başkanı Kaplan önderliğindeki heyet, ABD'de temaslara başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan önderliğindeki heyet, ABD'de temaslara başladı. 

Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığının da desteklediği "KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi" kapsamında 26 sektör temsilcisiyle New York'ta ABD'li iş adamlarıyla görüştüklerini bildirdi. 

 Proje kapsamında geçen yılın mart ayında Çin'e gittiklerini hatırlatan Kaplan, yıl içerisine birkaç program sığdırmayı hedeflediklerini, ABD'nin ardından da İngiltere'ye gideceklerini belirtti. 

Gaziantep'in günlük 1 milyon metrekare halı üretimiyle dünyanın bir numaralı tedarikçisi olduğunu vurgulayan Kaplan, "Küreselleşme sürecinde değişen yeni koşullar karşısında sektörün geleceğe yönelik yol haritasının oluşturulmasında firmaların farklı vizyonlar kazanmasını hedefliyoruz" ifadesini kullandı. 

 GAİB Proje Koordinatörü Çağatay Oktay da halının yüzde 57'sinin Gaziantep'ten karşılandığını belirtti. 

Gaziantep'te sadece 170 ihracatçı firma bulunduğuna işaret eden Oktay, şunları kaydetti: 

"Bu şirketlerin yüzlerce alt tedarikçi firmasının olduğuna bakılırsa ham maddeden iplikçiye, toptancıdan nakliyatçıya kadar bu hizmet ağının çok büyük bir ekonomik zincir olduğu görülmektedir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir