Gürsel Tekin'den 'Ak Saray' açıklaması

CHP Genel Sekreteri Tekin, yeni cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili sert bir açıklama yayınladı. Tekin, "Osmanlıyı saraylar yıktı, 'Ak Saray'da AKP'yi yıkacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin,  "Osmanlıyı saraylar yıktı, 'Ak Saray'da AKP'yi yıkacak" görüşünü savundu.  

Tekin, yeni cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere sanki hepsi saray çocuğu. Ne çabuk unuttular Allah aşkına 12 yıl öncesini… 12 yıl önce fukaralık edebiyatı yapacaksınız, '3 Y ile mücadele edeceğim' diyeceksiniz, sonra geleceksiniz yoksulların trilyonlarca lirasını harcayacaksınız ve kendinize saray yapacaksınız" ifadelerini kullandı. 

Tarihe bakıldığında bütün sarayların yıkıldığını, sarayların iktidarları götürdüğünü ileri süren Tekin, şunları kaydetti: 

"Bu saray sevdasından vazgeçin, eski mütevazı günlerinize çabuk geri dönün. Aksi takdirde bu saraylardaki akıbetinizin ne olacağını düşünmek bile istemiyorum. Sormak isterim, herhangi bir vatandaşımıza bir yargı kararı geldiğinde, o yargı kararını uygulamadığı zaman hangi müeyyideler, hangi yaptırımlar uygulanıyor? Peki yasalar sizin için geçerli değil mi? Ortada bir mahkeme kararı var. Eğer bir mahkeme kararını uygulamıyorsanız, hepiniz suç işliyorsunuz. Elbette bir de işin maliyet ve bütçe boyutu vardır. Bir sarayın giderini düşünmek bile istemiyorum. Son kez uyarıyorum, Osmanlıyı saraylar yıktı, 'Ak Saray'da AKP'yi yıkacak."  

Bu konularda ilginizi çekebilir