"Güvenlik zirvesi"nden karar çıkmadı

Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının ardından, Çiçek başkanlığında partililer Meclis’teki güvenlik önlemlerini konuştu. Toplantının Pazartesi günü devam edeceği bildirldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının ardından, Meclis’te güvenlik önlemleri yeniden masaya yatırıldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında parti başkanvekillerinin biraraya gelerek güvenlik önlemlerini konuştuğu toplantıdan karar çıkmadı..Pazartesi günü yeni bir toplantı daha yapılacak.

Meclis bahçe restoranda yaklaşık 2,5 saat süren toplantıya AK Parti'den grup başkanvekilleri Mahir Ünal, Mustafa Elitaş, Belma Satır ve Ahmet Aydın; CHP'den grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce; MHP'den grup başkanvekilleri Oktay Vural ve Yusuf Halaçoğlu, BDP'den Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile TBMM idare amirleri Ömer Faruk Öz, Ali Uzunırmak, Salim Uslu ve Malik Ecder Özdemir katıldı.  

Toplantıda TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu ve bazı bürokratlar da yer aldı.  

Toplantıda, Meclis'teki güvenlik tedbirlerine ilişkin öneri taslağı hazırlandığı, taslağın TBMM'de grubu bulunan partilerin genel başkanlarına sunulacağı öğrenildi. Güvenlik toplantısının Pazartesi günü devam edeceği bildirildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir