Liderlerden bayram mesajları

Liderler Cumhuriyet Bayramı mesajı verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Başkanı Çiçek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de mesajında şunları kaydetti:

"Vatandaşlık hukukunu ve mutlak bağımsızlık ülküsünü esas alan Cumhuriyet, doğulusuyla batılısıyla, kuzeylisiyle güneylisiyle, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden aydınlanma yolunda attığımız eşsiz bir imza olmuştur. Millet olarak çağdaşlaşma yolunda aldığımız bu karar, tıpkı Kurtuluş Savaşı gibi bağımsızlığını ilan eden pek çok mazlum millete de örnek olmuş ve gelişme yolunda kararlı adımlar atmalarına yardımcı olmuştur. Ortak kaygılardan yola çıkarak ortak hedeflere odaklanan milletimiz, gelecek ideallerini ortak başarı ve düşüncelerle daha da sağlam temeller üzerinde geliştirecektir. Sahip olduğu çoğulcu demokratik değerleri, çevresindeki ülkelerle de paylaşmak isteyen ülkemiz, uğraştığı terör belasıyla da yakın zamanda baş edecek güçtedir.

Geçtiğimiz günlerde Van'da meydana gelen ve hepimizi derinden yaralayan deprem gibi felaketler, toplumsal dayanışma ruhumuzu canlı tutacak ve bizleri barış içinde bir vatanda yaşama özleminde buluşturacaktır.

TBMM, yeni dönemde de yürüteceği çalışmalarla, ulusal varlığımızı sonsuza dek yaşatacak kararların altına imza atacak ve ulusal dayanışmamızın sarsılmaz bir güç kaynağı olacaktır."

Başbakan Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajında, milletçe yeni bir anayasa yapma yolunda büyük bir toplumsal iradenin tezahür ettiği bir ortamda kutlanan bu Cumhuriyet Bayramı'nın, bütün millet açısından ayrı bir önem taşıdığını belirterek, "Çağdaş ve evrensel değerler çerçevesinde hazırlayacağımız bir anayasa, hem aziz milletimizi birbirine daha da kenetleyecek hem de Cumhuriyetimizin temellerini çok daha sağlam, çok daha sarsılmaz bir hale getirecektir" dedi.

Erdoğan, hızlı bir dönüşüm geçiren dünyada, Türkiye'nin öneminin her geçen gün arttığını, Türkiye'nin sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp küresel bir güç haline geldiğini ifade ederek, "Bütün bir milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilmesiyle ilgili, "Resepsiyonların iptalini anlayışla karşılarız ama resmi tören geçişlerini, okullarda Cumhuriyet etkinliklerini iptal etmek, Cumhuriyeti anlamamak demektir. Cumhuriyetin erdemlerini bilmemek demektir" dedi.

Genelkurmay Başkanı Özel

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı sürekli gelişimi ve değişimi öngören, çağın değer ve yaklaşımlarıyla uyum içerisinde olan fikirleri, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize yol gösteren ışık olmaya devam edecektir." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Herkes bilmeli ve unutmamalıdır ki; Türk milleti son vatanında ettiği 88 yıllık yemininden şartlar ne olursa olsun dönmeyecek, bin yıllık kardeşlik hukukunu ihlal etmeyecek ve ihanete sevineceği imkanı inşallah sunmayacaktır" dedi.