'Bedelli'den 5.5 milyar lira gelir bekleniyor

Başbakan Erdoğan'ın bugün detaylarını paylaştığı bedelli askerlik düzenlemesi, TBMM Başkanlığına sunuldu. 460 bin kişiyi kapsayan düzenleme ile 5,5 milyar lira gelir sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Detayları bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bedelli askerlik düzenlemesinin kapsamına 460 bin kişi giriyor.

Bunun yüzde 40'ını oluşturan 180 bin civarında kişinin başvurması öngörülen düzenlemeden yaklaşık 5,5 milyar lira gelir bekleniyor.

Tasarıyla, bedelli askerlik uygulamasından elde edilecek gelir şehit yakınları, gaziler, özürlüler, muhtaç erbaş ve er aileleri, TSK'ya mensup vazife malulleri ile emniyet hizmetleri sınıfına mensup vazife malullerine yönelik sosyal hizmet ve yarım faaliyetlerinin finansmanında kullanılacak.

Tasarı, TBMM Başkanlığına sunuldu

Bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarıya göre, 30 yaşından gün almış yükümlüler 30 bin lira bedel ödemek ve temel askerlik eğitimine tabi tutulmamak suretiyle askerlik hizmetini yerine getirebilecek.

Dövizle askerlik hizmetinde, 21 günlük temel eğitime tabi tutulma şartı kaldırılıyor. Yurtdışında oturma ve çalışma iznine sahip işçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ya da sanat icra etmek üzere toplam 3 yıl süreyle fiilen yabancı ülkelerde bulunanlar, 10 bin euro ödemek suretiyle bu haktan yararlanmış olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir