Halk pazarları tercih etsin

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın müşterisini aldatmayacağını belirterek, "Alışveriş merkezlerinde bunu göremezsiniz, 365 gün indirim yapıyorlar. Fakat indirime rağmen esnaftan daha pahalıya satışlar yapılıyor. Kaliteli ve ucuza sebze ve meyve yemek isteyen halkımız ülke genelinde pazarlarımızı tercih etmelidir" ifadesini kullandı. 
 
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, halkın en taze ve hijyen sebze ve meyveyi pazarlarda bulabileceğini belirterek, alışveriş merkezlerinin içerisinde bulunan gros ve süper marketlerde birçok sebze ve meyvenin ambalaj içeresinde ve tazeliğini kaybetmiş olarak satıldığını bildirdi.
 
Pazarda satış yapan esnafın kendi yemediği sebze ve meyveyi müşterisine satmadığını belirten Palandöken, şunları kaydetti:
 
"Gerçek esnaf müşterisinin ağız tadını, gerçek sanatkar da müşterisinin giydiği ayakkabıyı ve elbiseyi en iyi bilendir. Bir başka önemli konu ise esnaf ve sanatkar müşterisini aldatmaz. Esnaf işyerini besmele ile açar ve kanaatkardır. Alışveriş merkezlerinde bunu göremezsiniz. 365 gün indirim yapıyorlar. Fakat indirime rağmen esnaftan daha pahalıya satışlar yapılıyor. Kaliteli ve ucuza sebze ve meyve yemek isteyen halkımız ülke genelinde pazarlarımızı tercih etmelidir."