Hatay'da yaş sebze ve meyve ihracatı %5 arttı

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatının %20'sini gerçekleştiren Hatay'da, 2013'te ihracat önceki yıla göre %5.08 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

HATAY - Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatının yüzde 20'sini gerçekleştiren Hatay'da, 2013 yılı ihracatının önceki yıla oranla yüzde 5.08 arttığı bildirildi. 

Hatay Valiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2012 yılında 454 milyon 664 bin dolar olarak gerçekleşen yaş sebze ve meyve ihracatı 2013 yılında 477 milyon 745 bin dolara yükseldi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, yaş sebze ve meyve ihracatında bir yıl öncesine göre yüzde 5.8'lik artış sağlanmasının il adına memnuniyet verici olduğunu belirtti. 

Komşu ülke Suriye'de yaşanan olumsuzluklara rağmen yaş sebze ve meyve ihracatında artış olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Lekesiz, şunları kaydetti: 

"Sektör temsilcileriyle bu oranı daha da yükseklere taşımak için tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte planlı ve programlı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda hazırlanan Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı ile ilimizin ürün deseni haritası çıkarıldı. Bu plan, üreticilerimiz için yol gösterici bir rehber olmaya devam ediyor. Somut yararları görülmeye başlandı ve önümüzdeki yıllarda daha da fazlası görülecek." 

Lekesiz, Suriye'de yaşanan belirsizliğin sona ermesiyle kentin yaş sebze ve meyve ihracatındaki konumunun çok daha iyileşeceğine inandığını da dile getirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir