Hayırsever işadamı Rafet Kahraman vefat etti

DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman’ın babası, Bursalı hayırsever işadamı Rafet Kahraman vefat etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı Ferudun Kahraman’ın babası, Bursalı hayırsever işadamı Rafet Kahraman vefat etti.

Sunteks Tekstil’in kurucusu olan Kahraman, sektörün yanı sıra Türk eğitimine de önemli katkılarda bulundu. 2000 yılında Bursa Beşevler’de yaptırdığı Rafet Kahraman Liselerini ve 2012 yılında yine Beşevler Rafet Kahraman Eğitim Kampüsünde yer alan Anadolu, Fen ve Anadolu Öğretmen Liselerini eğitimin hizmetine sundu. Yaptırdığı yurtlar, çeşitli kurum ve vakıflar aracılığı ile verdiği burslarla her yıl yüzlerce gence eğitim imkanı sağladı. Bursa’daki pek çok hastanede yaptırdığı bölümler ve odalarla sosyal sorumluluk projelerine katkı yaptı.

1931 yılında Bulgaristan’ın Cebel’e bağlı Nebipaşa (Nebişeh) köyünde doğan ve lise eğitimini Bulgaristan’da tamamlayan Rafet Kahraman, 1951 yılında annesi, babası ve üç kardeşi ile Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etti. Edirne’de yapılan dağıtım ile önce Kocaeli’nin Kandıra ilçesine yerleştirilen Kahraman, ardından Bursa’ya yerleşti. Hayırsever işadamı Rafet Kahraman bugün ikindi namazını müteakib Emir Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Emir Sultan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.