hepsiburada.com, teknoloji üssü kuruyor

Dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden biri olan ThoughtWorks ile işbirliği yapan hepsiburada.com, kendi bünyesinde bir teknoloji üssü kuruyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan ThoughtWorks ile işbirliği yapan hepsiburada.com, kendi bünyesinde yeni bir teknoloji üssü kuruyor.

Hem bu işbirliği çerçevesinde, hem de ThoughtWorks’ün İstanbul ofisinin açılmasını kutlamak amacıyla 10 - 11 Eylül tarihlerinde İstanbul Hilton Otel’de, “Contunious Delivery and Design” adlı bir etkinlik düzenledi. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden yazılımcıları ve iş dünyasından profesyonelleri buluşturan etkinliğe iki gün boyunca toplam 500 kişi katıldı.

Hepsiburada.com’un ana sponsorluğunu üstlendiği etkinliğin açılış konuşmasını, dünyada yazılım mühendisliği denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan ve yazılım dünyasında bilinen birçok yöntemin de yaratıcısı kabul edilen  Martin Fowler yaptı. Fowler’ın başarılarını ve tecrübelerini paylaştığı konuşması katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Katılımcılar Fowler ile birlikte workshop deneyimi de yaşama fırsatı buldular.

Martin Fowler, hepsiburada.com ve ThoughtWorks’un işbirliği hakkında verdiği mesajda şunları söyledi: “Türkiye’de e-ticaret sektörünün önünün açık olduğunu görüyoruz. Bu nedenle sektörün lider e-ticaret platformu hepsiburada.com ile yaptığımız bu işbirliğini çok önemsiyoruz.”

Martin Fowler yazılım alanında yeni bir dönem başlatan “Agile” dönüşüm felsefesinin detaylarını da katılımcılarla paylaştı. Fowler, “Agile” felsefesinin daha iyi yazılımlar geliştirme hedefiyle ortaya çıktığını söyledi. Günümüzde şirketler için insan kaynağını doğru kullanabilmek ve değişim ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt verebilmenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Fowler, “Agile” ilkelerinin bu doğrultudaki ihtiyaçlara, yenilikçi çözümler sunmaya olanak tanıdığını söyledi.  

Ekmekçi: “Hepsiburada.com bir e-ticaret teknoloji çözüm merkezi olacak”

Doğan Online İş Geliştirme Bölüm Başkanı Emre Ekmekçi, hepsiburada.com’un ThoughtWorks ile beraber yapacağı projeler hakkında bilgiler verdi. Hepsiburada.com’un bir e-ticaret teknoloji çözüm merkezi olarak konumlanacağını belirten Ekmekçi şunları söyledi:

“Türkiye’de e-ticaret sektörünün en büyük oyuncusu olarak, sektörümüze katkılarda bulunmak, bu alanda kendini geliştirmek isteyen potansiyel insan kaynağı için de bir çekim noktası olmak istiyoruz. Bu nedenle bir yazılım devi olan ThoughtWorks ile birlikte yola çıktık. Hepsiburada.com bundan böyle sadece ürün satan değil, aynı zamanda teknoloji geliştiren de bir şirket olacak. Daha önce e-ticarette yer almamış veya e-ticarete yatırım yapacak gücü olmayan şirketlerin Hepsiburada.com'un teknolojileriyle bu alana girmesini amaçlıyoruz.

Örneğin KOBİ’ler teknoloji üssünde geliştirilen yazılımlara ve Hepsiburada.com’un lojistik imkanlarına erişebilecek.”
Emre Ekmekçi, ThoughtWorks’ün deneyimli ekibi ile birlikte, e-ticaret yazılım sektörünün gelişmesi için genç yazılımcılara eğitim programları düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Martin Fowler’ın Türkiye’ye gelmesi hakkında da konuşan Ekmekçi şunları söyledi: “Yazılım dünyasında bir dahi kabul edilen Martin Fowler, ülkemize ilk kez konuk oldu. Özellikle Türk yazılımcılara büyük heyecan yaşatan bu buluşmaya katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz.”  

İstanbul Hilton Otel’de yapılan “Contunious Delivery and Design” etkinliğinde Martin Fowler ile birlikte ThoughtWorks Türkiye ve Avrupa ofislerinden konuşmacılar yer aldı.