Her denklemde Ankara hesaba katılıyor

Başkaban Erdoğan ATO'da yaptığı konuşmada Ankara'nın uluslararası düzeydeki ekonomik ve siyasi güçüne vurgu yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ankara, bugün artık sadece Hakkari'nin, Edirne'nin, Muğla'nın, Iğdır'ın değil, Bağdat'ın Kabil'in, Trablus'un, Kudüs'ün, Saraybosna'nın dahi yanı başında, bir el uzatımı mesafesinde duruyor. Bugün Ankara, sadece Türkiye'nin değil, bütün mazlum ve mağdur coğrafyaların, yoksul milletlerin umudu, umut ışığı olmak gibi bir misyonu taşıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun, her denklemde Ankara hesaba katılıyor. Her konuda artık Ankara'nın ne diyeceği bekleniyor'' dedi.

Erdoğan, Ankara Ticaret Odasının (ATO) ''Rekortmenler Plaket Töreni''ne katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, Ankara'da, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve ihracat dalında rekor kıran iş adamlarını tebrik ederek başlayan Erdoğan, ATO Başkanlığına seçilen ve kendisi de bir rekortmen olan Salih Bezci ile arkadaşlarına başarılar diledi.

Ankara'nın 1923 yılında adeta bir kasaba görünümünde olduğunu, şu anda ise her alanda bir Avrupa kentine dönüştüğünü kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ankara, 2002 yılı sonuna kadar, yanı başındaki Kırıkkale'ye, Çankırı'ya, Konya'ya, Eskişehir'e dahi binlerce kilometre uzaklıkta bir başkentti. Bugün ise, Ankara'yı, hem fiziken, hem manen, bu ülkenin bir çözüm merkezi, üretim merkezi,ihracat merkezi haline getirdik.''

Ankara içinde mega prejesi var

İstanbul için ''KANALİSTANBUL'' ve ''İki Şehir'' adı altında iki önemli proje açıkladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, ''Ankara için de, 2023'e kadar bitirmeyi hedeflediğimiz mega projelerimiz var. Önümüzdeki günlerde özel bir basın toplantısıyla açıklayacağım. Proje hazırlıklarımız tamam, seçimden sonra dozerler çalışmaya başlayacak. Benim vatandaşım artık sedye üzerinde dışarda dolaştırılmayacak. Her şey yürüyen merdivenlerle hastane içerisinde bloklar arasında bu şekilde cereyan edecek. Toplam 7 bin yatak kapasitesiyle, 2 genel ve 14 ihtisas hastanesiyle Ankara artık sağlıkta da bir merkez haline gelecek'' diye konuştu.

Ankara savunma sanayi başkenti

Konuşmasında bankaların genel müdürlüklerinin Ankara'dan İstanbul'a taşınması konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bunun da spekülasyonunu yapanlar var. Dünya finans sektörleri siyasi merkezler olarak gelişmiş ülkelerde böyle bir değerlendirmeyi yapar. Türkiye, bu değerlendirmeyi yıllardır yapıyor, kendi dönemimizi kast ediyorum ama adımını atmamıştı. Şimdi biz bu adımı atıyoruz. Fakat bu adımı atarken Ankara'nın üzerinde siyasi misyonu var. Siyasi misyonunun yanında Türkiye'nin savunma sanayisinin yüzde 80'ini barındırmak suretiyle, savunma sanayisinin başkenti Ankara, konum bu. Bunu da buraya yerleştiriyoruz. 2016 yılında savunma sanayisinde ciro hedefimiz 8 milyar dolar. Bunun 6 milyar doları Ankara'dan sağlanacak. TAİ tesisleri içinde 100 milyon dolarlık bir yatırımla Uzay ve Uydu Merkezi kuruyoruz. Gölbaşı yakınlarında, 100 milyon dolarlık bir yatırımla Radar ve Elektronik Harp Tasarım Merkezi kuruyoruz, 2 yılda bunlar faaliyete geçecek. Ankara'da şu anda 5 teknokent var. Buna yenilerini de ekleyeceğiz.''

Senaryo Kandilli'den, figuran gençler

Son günlerde artan şiddet olaylarını da değinen Erdoğan şöyle konuştu:

"Silivri ile Kandil'in yazdığı senaryo, birileri tarafından oynanıyor. Figüran olarak da gençler, çocuklar kullanılıyor, istismar ediliyor. Ama geri adım atmayacağız. Bu şiddet olaylarına, bu kaos planlarına teslim olmayacağız.

Bizim yüreğimiz, milletimizle birlikte atıyor. Gidip milletimizle kucaklaşacak ve bu kirli tezgahı bozacağız. Van'da, bütün bu oyunları alt üst edecek, samimiyet diliyle, gönül diliyle vatandaşlarımıza sesleneceğim. Hedef şu değerli arkadaşlarım: Batı'yı, Doğu'yu tahrik edip, şiddet politikalarını geri getirmek. Malum parti de terör örgütü de Ergenekon da bugüne kadar şiddetten beslendi, bu şekilde devam etmesini arzuluyorlar. Teslim olursak, geri adım atarsak, silah tüccarları kazanır, vampirler kazanır. Teslim olmayacak, geri adım atmayacak, sağduyudan da asla taviz vermeyeceğiz. Biz 8,5 yıldır her gün çıkıp, milletimizin yüzüne gururla bakıyoruz. 12 Haziran'dan sonra da biz milletimizin yüzüne gururla bakacağız. Ama birilerinin girdikleri bu çirkin oyunlar nedeniyle milletin önüne çıkmaya yüzü olmayacak.''

 

Bu konularda ilginizi çekebilir