Herkül yeniden beyazperdede

Ünlü mitoloji kahramanını yılın en çok kazananaktörlerinden Dwayne Johnson’ın canlandırdığı aksiyon filmi, bugün üç boyutlu olarak vizyona giriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mitolojinin en sevilen kahramanlarından Herkül’ün öyküsü, üç boyutlu bir filmle sinemalarımıza konuk oluyor. “Herkül: Özgürlük Savaşçısı” adlı film, sinemalarımızda bugün vizyona giriyor. 

Brett Ratner’ın yönettiği filmin “Herkül”ü günümüzün en çok kazanan aktörlerinden Dwayne Johnson. Radical Comics’in “Hercules” çizgi romanından uyarlanan ve uluslararası bir oyuncu kadrosuna sahip. Klasik efsanenin yeni bir versiyonunu sunan filmde, diğer önemli rollerde; Ian McShane, Rufus Sewell, Joseph Fiennes, Irina Shayk, Peter Mullan, John Hurt, Issac Andrews, Ingrid Berdal, Rebecca Ferguson, Aksel Hennie, Reece Ritchie ve Tobias Santelmann var. 

Olağanüstü güç gerektiren kahramanlıkları ve cesaretiyle bilinen yarı tanrı Herkül’ün ölümsüz hikâyesi, yönetmen Brett Ratner ve başrol oyuncusu Dwayne Johnson’la, adrenalini yüksek 21. yüzyıl yapımına dönüşüyor. Film, Herkül’ü, hainliklerle dolu bir dünyada, bilgisiyle hayatta kalma mücadelesi veren bir insan olarak modern bir biçimde işliyor. “Herkül: Özgürlük Savaşçısı” filminde; Antik Yunan’ın “12 Görev” de dâhil olmak üzere efsanevi maceralarıyla tanınan kahramanı Herkül (Dwayne Johnson), artık gezgin bir paralı asker. Bir grup sadık takipçisiyle birlikte efsanesinden para kazanan Herkül, Trakya ülkesinde devam eden kanlı iç savaşa son vermek için kolları sıvıyor. 

“Herkül”ün bu versiyonu aslanları ve zebanileri yenmiş, herkesin korktuğu ve süper insan olarak görülen bir simgenin gizemli iç dünyasına da yakında bakıyor.

Pişmanlıkları olan bir kahraman 
Yılın ilk altı ayının en çok kazanan aktörlerinden biri olan Dwayne Johnson’ın “Herkül” hakkındaki yorumu şöyle: “Herkül hakkında bir film yapmak benim için çok uzun zamandır tutku duyduğum bir proje. Herkül yüzyıllardır ben de dahil birçok kişiye ilham vermiş bir karakterdir. Ama bu kez izleyicilere daha önce hiç görmedikleri bir Herkül sunmak istedik. Bu filmde Herkül’le tanıştığımızda pişmanlıklarla acı çeken, sadece altın için savaşan bir sürgündür. Kendi sorunlarının üstesinden gelmesi ve insanların olmasını istediği adam olmak için yüreğini bulması gerekmektedir.” Filmin senaristlerinden Evan Spiliotopoulos, rolün Johnson’a verilmesiyle birlikte senaryonun yeni bir boyut kazandığını söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Dwayne’in gelmesiyle birlikte Herkül’ün eğlencesini ve karizmasını ortaya çıkarmaya başladık. İzleyicilerin Dwayne’in mizahından, büyüleyiciliğinden ve Herkül’ü konu alan bir yaz aksiyon filminin heyecanından keyif almalarını istedik.”