CIO Ödüllerine hazır mısınız?

Murat YILDIZ
Murat YILDIZ TEKNO STRATEJİ myildiz@dunya.com

Türkiye’de bilişim dünyasında birçok etkinlik yapılıyor. Fuarlar, zirveler ve kongreler ile oldukça renkli sektörlerden biridir. Ancak 2010 yılından bu yana gerçekleştirilen CIO Ödülleri, Türkiye’nin en itibarlı ve alanında tek bilişim ödülleri olmaya devam ediyor. 
Dünyanın en büyük bilişim yayıncılık ve araştırma kurumu olan IDG’nin yayınladığı CIO dergisi, 2010 yılından bu yana Türkiye’de de DÜNYA Şirketler grubu bünyesinde yayınlanıyor. Dünyada 40’tan fazla ülkede gerçekleştirilen “CIO Awards” ödül programı yine aynı yıl Türkiye’de de yapılmaya başlandı. Ödül programının bu sene beşincisi düzenleniyor ve Kasım ayında gerçekleştirilecek olan görkemli bir ödül töreni ile kazananlar duyurulmuş olacak. 

Peki, CIO’lar kurumlar için ne anlama geliyor? Günümüzde kurumlar küresel rekabette geri kalmamak için çok daha verimli, çevik ve yenilikçi olmak zorundalar. Eskiden olduğu gibi karar vermek, üretmek veya bölümler arası koordinasyonu sağlamak için geniş zamanları, fazladan bütçeleri veya geniş istihdam kapasiteleri yok. Şirketlerin bu yeni dünyada hayatta kalabilmeleri için ise bilişim teknolojilerinden faydalanmaları ve kurumlarını hızla yenilemeleri gerekiyor. Chief Information Off icer kelimelerinin kısaltılmışı olan icra kurulundaki CIO’lar, klasik bilgi işlem yöneticilerinden farklı olarak kurumlarının iş yapış biçimlerini, kârlılıklarını ve yenilikçi ürünlerini belirleyen, bunlara geliştirilmesine katkı sağlayan ve liderlik eden yöneticiler. Kurumların temel bilgisayar ve altyapı ihtiyaçlarının ötesinde, bir ürünün ortaya çıkması, pazarlamanın yürütülmesi veya satışların arttırılması gibi kurumsal operasyonları iyileştiren ve bunlara doğrudan etki eden bir yönetici. 

Kurumlar hızla bilgi teknolojilerinden daha fazla faydalanmak ve geleceğin kurumlarında yerlerini almak için CIO’ları istihdam ediyorlar. DÜNYA Şirketler grubu bünyesinde yayınlanan CIO dergisi, her sene kurumlarında başarıya imza atmış, yenilikçi yaklaşımlar sergilemiş ve iş yapış biçimlerini değiştirmiş CIO’ları onurlandırıyor. Siz de CIO Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, www.cio.com.tr/cio2014 adresini ziyaret edebilirsiniz. Kurumunuzda gerçekleştirilmiş olan bir bilişim projesi belki bu sene ödüllendirilmeye layık bulunabilir .

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Yerli ve milli teknoloji 25 Mayıs 2019