'Hiç kimse şimdiden bu benim cebimde demiyor'

Cumhurbaşkanı Gül, Köşk seçimlerine ilişkin, "İkimiz konuşacağız deyince farklı farklı eleştiriler duyuyorum. Hiç kimse şimdiden bu benim cebimde dememektedir" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.  

Cumhurbaşkanı Gül, cumhurbaşkanılğı adaylığı ile ilgili soruya "Başbakan ile konuşacağız dedim. Yakında konuşacağız. Tabii ki ikimizle ilgili bir konu, başka adaylar da söz konusu olacaktır. Neticede Türk halkı karar verecektir. Hiç kimse şimdiden bu benim cebimde de dememektedir." şeklinde yanıt verdi.

"MİT Yasası'nı yakından takip ediyorum"

İki lidere de soruların yöneltildiği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Gül Türkiye gündemine ilişkin soruları yanıtsız bırakmadı. MİT Yasası'nı yakından takip ettiğini söyleyen Gül, konuya ilişkin soruya "İlgili bakanı ve müsteşarı çağırıp fikirlerimi söylemişimdir. Bu tip yasalar tartışmalı konulardır işin doğası gereği. Gayet dikkatli bir şekilde görüşlerimi paylaşıp tavsiye ettim. Nihayetinde yasayı TBMM yapar." cevabını verdi.

Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimine dair soruyu ise "Takvim açıklandı. Başbakan’la konuşacağız dedim. Yapmadık ama yakında konuşacağız tabi ki. Şüphesiz ki başka adaylar da söz konusu olacaktır ve neticede Türk halkı karar verecektir. İkimiz konuşacağız deyince farklı farklı eleştiriler duyuyorum. Hiç kimse şimdiden bu benim cebimde dememektedir." şeklinde yanıtladı. Gül, daha önce de belirttiği gibi bugün de cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi fikrinin muhakkak önemli olacağına vurgu yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir