Hitay'dan iş dünyasına yatırım çağrısı

Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, yeni fırsatlar arayan iş adamlarına Endonezya’ya yatırım yapma çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, Fahri Konsolosluk görevini sürdürdüğü Endonezya’nın iş dünyasına önemli fırsatlar vadettiğine dikkat çekti. Endonezya’nın Türk işadamları açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Hitay, 250 milyona yaklaşan nüfusu ve kişi başına 3 bin 500 Dolarlık geliri ile dünyanın 16'ncı en büyük ekonomisi olan ülkenin, orta vadede dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğini belirtti.

İki ülke arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesi için çalışmalarını sürdüren Emin Hitay, hızlı büyümesini sürdüren Endonezya’nın özellikle altyapı ve enerji yatırımlarına ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. Hitay, Endonezya ve ülkedeki fırsatlar hakkında bilgi almak ve bu sayede önemli başarılara imza atmak isteyen iş adamlarına yardımcı olmaktan mutluluk duyacağını da kaydetti.

Emin Hitay, 2008 yılında Endonezya Cumhuriyeti’nin İstanbul Fahri Konsolosu olarak atanmış, 2013’te İstanbul Konsolosluğu’nun açılmasından sonra Antalya Fahri Konsolosu olmuştu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir