Hollandalı moda devini Türk şirket aldı

Eroğlu Holding Hollanda menşeli moda markası Mexx'i satın aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Loft ve Colin's markalarını bünyesinde bulunduran Eroğlu Holding, Hollanda menşeli moda markası Mexx'i satın aldı.

Eroğlu Holding'den yapılan açıklamada satın alma bedeline ilişkin bir bilgi yer almazken; Mexx'in cirosunun 1.2 milyar euro olduğu belirtildi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Aralık ayında yaptığı açıklamada, Avrupa'da 300'ün üzerinde mağazası bulunan Hollandalı tekstil markası Mexx'in iflası nedeniyle bazı Türk firmaların da sıkıntıya girdiğini açıklamıştı.

TGSD'den yapılan açıklamada, Mexx'in iflası nedeniyle ödeme yapamadığı Türk firmaların ilk belirlemelere göre en az 10 milyon euro batırdığı; iflas kararıyla birlikte 25'in üzerinde Türk ihracatçısının TGSD'ye başvurarak destek talep ettiği belirtilmişti.

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu ise satın alma ile ilgili yaptığı açıklamada, Mexx ile Türkiye'de 5 yıl içinde 100 mağaza açmayı ve bir milyar TL ciro yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Eroğlu, "Colin's ve Loft ile 38 ülkede yakaladığımız başarıyı Mexx'le daha da öteye taşıyacağız... Mexx sadece uluslararası pazardaki operasyonlarımızı güçlendirmekle kalmayacak; holdingimizin, bugüne kadar Loft ve Colin's markalarıyla faaliyet gösterdiği Türk moda pazarındaki varlığını da derinleştirecek" dedi.

Açıklamaya göre, dünya moda devleri arasında yer alan Mexx, 56 ülkede 500 mağaza ve 5,000 satış noktası ile faaliyet gösteriyor. Mexx'in, kadın, erkek ve çocuk kıyafetlerinin yanı sıra çanta, eşarp, parfüm ve gözlük koleksiyonları bulunuyor.

Eroğlu Holding ise, tekstil sektöründe kumaş üretimi, konfeksiyon ve perakende alanlarında faaliyet gösteriyor. Holdingin inşaat ve gayrimenkul sektöründe de yatırımları bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir