HP, evrensel bellek mimarisi üzerine çalışıyor

HP Türkiye GM Kaymak, “Geleceği şekillendiriyoruz. Büyük veriyi görselleştirerek hızlı karar almayı sağlayan çözümler ve yazılım tabanlı hesaplamayı gerçeğe dönüştüren, evrensel bellek mimarisine sahip Memristor teknolojisiüzerinde çalışıyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA) - HP World 2014 etkinliği dün İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Binden fazla şirket yöneticisinin katıldığı etkinlikte sektörün önde gelen uzmanları interaktif oturumlar ve özel eğitimler eşliğinde sektör paydaşlarına büyük veri, bulut, mobilite ve güvenlik başlıkları altında Türkiye teknoloji pazarındaki değişimleri anlattı. Intel ana sponsorluğunda yapılan etkinliğin ana temasını HP'nin tüketici ve kurum deneyimini birbirine bağlayan dönüşümsel bir değişim olarak gördüğü "BT'nin Yeni Tarzı" anlayışı oluşturdu.

Toplantıda konuşan HP Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak görüntüleme ve baskı cihazları, kişisel sistemler, yazılım, hizmet ve BT altyapısı alanlarında yenilikçi çözümler sunan HP'nin hizmetlerini anlattı.
HP'nin tarihinde hep ilklerin ve enlerin olduğunu söyleyen Güngör Kaymak, ilk genel amaçlı mobil bilgisayar, fonksiyon özellikli ilk hesap makinesi, Inkjet baskı teknolojisinin BT endüstrisine kazandırılması, dünyanın en hızlı masaüstü yazıcısı ve ilk yazılım tabanlı sunucu gibi yeniliklerin tamamının HP tarafından tasarlanıp üretildiğinin altını çizdi.

HP bünyesinde Ar-Ge'den sorumlu HP Laboratuvarları'nın yaptığı çalışmalara da değinen Kaymak, "Geleceği şekillendiriyoruz. Verinin ışık üzerinden iletilmesi ile hız ve güç verimliliği alanlarında çığır atan fotonik teknolojisinin yanı sıra, büyük veriyi görselleştirerek hızlı karar almayı sağlayan çözümler ve yazılım tabanlı hesaplamayı gerçeğe dönüştüren, evrensel bellek mimarisine sahip Memristor teknolojisi üzerinde çalışıyoruz" dedi.

İnovasyon DNA'mızda var

HP EMEA Genel Müdürü ve Kurumsal Çözümler Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Peter Ryan ise yaptığı konuşmada 2014'ün HP'nin 75. yıldönümü olduğunu söyleyerek, keşif ve inovasyonun HP'nin DNA'sında yer alan genler olduğunun altını çizdi. Ar-Ge'ye şirket tarihinde eşi benzeri görülmemiş ölçüde yatırım yapıldığını ifade eden Ryan, "BT'nin Yeni Tarzı" stratejisiyle kurumlara düşük maliyet, daha yüksek seviyede çeviklik, sadelik ve hız katacaklarını belirtti.

HP Türkiye Baskı ve Kişisel Sistemler Ülke Müdürü Filiz Akdede konuşmasında inovasyonun Kişisel Sistemler ve Baskı Grubu ürün ve çözümleri üzerindeki yansımalarına değindi. "İnovasyon işimizin anahtarı" diyen Akdede, BT'nin Yeni Tarzı stratejisi kapsamında tüketicilerin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarına odaklanılan bir dönemde olduklarını söyledi.

Değişim ve hız

HP Türkiye Yazılım Grubu Ülke Müdürü Deniz Yobaş ise uygulama geliştirme sürecinde hız ve kalitenin önemine ve HP'nin bu alanda getirdiği çözümlere değindi. Uygulama geliştirme sürecinde hız ve devamlı değişimin getirdiği riskleri vurgulayan Yobaş, uygulama yaşam döngüsü süresince yapılan devamlı kalite kontrol işlemlerinin riskleri azalttığının altını çizdi. HP EMEA Endüstri Standardı Sunucular Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Iain Stephen da etkinliğin konuşmacıları arasındaydı.

Stephen, HP ProLiant Gen9 sunucuların ve HP teknoloji servislerinin, kurumlarda BT'nin Yeni Tarzı'na ayak uydurma çabalarına nasıl destek olduğunu anlattı.

HP ProLiant Gen9 portföyünün HP'nin bilişim stratejisi için bir kilometre taşı olduğunu vurgulayan Stephen, portföyün BT taleplerine her yere konumlandırılabilen, her iş yüküne göre ölçeklendirilebilen ve her daim ulaşılabilen geniş bir ürün ve çözüm havuzuyla karşılık verdiğine dikkat çekti.

HP World 2014 etkinliğinin ana sponsorluğunu üstelenen Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Intel'in, Bulut, Büyük Veri, Mobilite ve Güvenlik alanlarında iş ortaklarıyla kurduğu iş birliklerinin yanı sıra sürekli inovasyon ve yüksek performans ile bu vizyonu gerçeğe dönüştürdüğünü kaydetti. Burak Aydın "HP World 2014'te vizyoner profesyonellerle buluşmayı ve onlarla daha bağlantılı bir toplumda geleceğin trendlerini ve kurumsal gereksinimleri konuşmayı umut ediyoruz" dedi.