HSBC Türkiye'ye sosyal sorumlulukta 2 ödül birden

HSBC Türkiye, AÇEV iş birliğiyle yürüttüğü 'Yaz Ana Okulları ve Anne Destek Programı' ile KSS Pazaryeri 2014 Etkinliği'nde iki ödül kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HSBC Türkiye'nin Anne Çocuk Eğitim Vakfı iş birliğiyle Diyarbakır ve Mardin'de yürüttüğü 'Yaz Ana Okulları ve Anne Destek Programı' sosyal sorumluluk  projesi, KSS Pazaryeri 2014 Etkinliği'nde 'Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözümü Büyük Ödülü'ne layık görüldü. HSBC Türkiye aynı proje ile 'Sosyal Kalkınma Ödülü'nün de sahibi oldu. 'Yaz Ana Okulları ve Anne Destek Programı' kapsamında; Diyarbakır ve Mardin'de okul öncesi eğitim erişimi olmayan 5-6 yaş grubu 810 çocuk bilişsel, sosyal ve dil bilgisi açısından okul hayatına hazırlanırken, ebeveynler de çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda eğitim aldılar.

Corporate Social Responsibility Europe tarafından geliştirilen ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumululuk Derneği tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen KSS Pazaryeri 2014 Etkinliği'nde;  kamu kuruluşlarının, şirketlerin ve sivil toplum kuruluşlarının, Türkiye'nin 2023 stratejilerini desteklemek için istihdama, verimliliğe ve sosyal dayanışmaya yaptıkları katkılar değerlendirildi. HSBC Türkiye'nin kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde AÇEV iş birliğiyle yürüttüğü proje, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde okul öncesi ve anne eğitimleri konusunda öncelikli ihtiyaç sahibi kesimlere ulaşma ve eğitimde çocuklara eşit fırsat sunma hedefine ulaştığı için ödüle layık bulundu.

HSBC Türkiye ve AÇEV'in iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Diyarbakır ve Mardin'de 7 ilköğretim okulundaki 27 sınıf, 'Yaz Ana Okulları ve Anne Destek Programı' programına tahsis edilerek okul öncesi çocukların eğitim ve gelişimine uygun olarak donatıldı. Proje kapsamında ayrıca,  gerekli eğitimlerin sağlandığı 65 kadına öğretmenlik, saha danışmanlığı ve saha personeli rolleri atanarak bölgedeki istihdama katkı sağlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir