Hububatçılar tanıtım atağına geçiyor

Anadolu'nun bereketli topraklarında yetişen tarım ürünlerinin dış pazarda hakim olabilmesi için ciddi tanıtım ve markalaşma atağına geçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı, Anadolu'nun bereketli topraklarında yetişen tarım ürünlerinin dış pazarda hakim olabilmesi için tanıtım ve markalaşma atağına geçtiklerini bildirdi. 

Batallı, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör KuruluToplantısı"nın, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin ev sahipliğinde Gaziantep'te yapıldığını belirtti. 

Toplantıya; İstanbul, İzmir, Ankara ve Mersin'den gelen sektör temsilcileri ve çok sayıda ihracatçının katıldığını vurgulayan Batallı, Türkiye'nin 2023 ihracat hedefine ulaşılmasında hububat ve bakliyat ihracatının önemli olduğunu bildirdi. 

Dünyanın 146 ülkesine hububat ve bakliyat ihracatı gerçekleştirdiklerini aktaran Batallı, şunları kaydetti: 

"Anadolu'nun bereketli topraklarında yetişen tarım ürünlerinin dış pazarda hakim olabilmesi için tanıtım ve markalaşma atağına geçtik. Dış piyasalarda söz sahibi olmanın belirli şartları var. İhracatı arttırmanın yanı sıra ürün kalitemizi ve marka değerimizi korumalıyız. Ürünlerimizi ihraç etmediğimiz kara parçası bırakmayacağız. Bu bağlamda hazırlanan stratejik projelerimizi tek tek hayata geçirmeyi planlıyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir