Hükümet adli yıl açılışına el atıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adli yıl açılış törenini yasal zorunluluk olmaktan çıkarılacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Danıştay'ın kuruluş yıl dönümünde yaşanan gerginlik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, adli yıl açılış törenine katılmamasını beraberinde getirmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adli yıl açılışına yönelik tartışmaları değerlendirdi. Milliyet Gazetesi'ne konuşan Bozdağ, açılış töreninin yasal zorunluluk olmaktan çıkarılacağını söyledi.

“Yargıtay, barolar, herkes adli yıl açılışı yapabilir" diyen Bozdağ, "Bu noktada tam bir hürriyeti egemen kılmak daha yerinde olur" dedi.

"Avrupa ülkelerinin neredeyse hiçbirinde böyle bir merasim söz konusu değil" diyen Bozdağ, "Bu noktada tekelciliğe son vermek doğru olan adımdır" şeklinde konuştu. Hali hazırda her ilde başsavcılıklar tarafından kutlama yapıldığının altını çizen Adalet Bakanı, "Bundan sonra da her yerde nasıl kutlanıyorsa Yargıtay da kutlayabilir. İstediklerini davet edebilirler" dedi.

Bozdağ, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun Barolar Birliği Başkanı’nın konuşma yapabilmesi yönündeki kararını da eleştirdi. Kurulun, Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliği Başkanı’nı seçtiğini belirten Bozdağ, “Bu fevkalade büyük bir saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir