Hükümetten Paskalya mesajı

Paskalya'nın Hristiyanlık dini mensupları için müstesna bir nitelik taşıdığını belirten Erdoğan, "Tüm Hristiyanların Paskalya yortusunu tebrik ediyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hristiyanların Paskalya Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan'ın mesajında "Asırlar boyunca bir arada yaşadığımız, sevinç ve hüznümüzü paylaştığımız Hristiyan vatandaşlarımıza, Paskalya yortusu vesilesiyle esenlikler diliyorum" ifadeleri yer aldı.

Toplumların sevinç ve neşe kaynağı olan bayramların, yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın en güçlü şekilde tezahür ettiği müstesna günlerden olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Paskalya yortusu da Hristiyanlık dinine mensup olanlar için müstesna bir nitelik taşımaktadır. Bu vesileyle asırlar boyunca bir arada yaşadığımız, sevinç ve hüznümüzü paylaştığımız Hristiyan vatandaşlarımıza, Paskalya yortusu vesilesiyle esenlikler diliyorum. 

Tüm insanlığa karşı sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü esas alan bir medeniyetin temsilcileri olarak bizler, ayrımcılığın her türüne karşı çıkmamızın yanı sıra farklılıkları zenginlik olarak telakki ediyoruz. Bu anlayışla farklı kilise ve gruplara mensup Hristiyan vatandaşlarımız başta olmak üzere, tüm Hristiyanların Paskalya yortusunu tebrik ediyor, kendilerini en içten duygularımızla selamlıyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir