İÇDAŞ dünya ikincisi oldu

Ağır sanayi sektörlerinde faaliyet göstermesinin yanı sıra, çevresel duyarlılığı ve sürdürülebilir gelişim konusunda da çalışmalar yapan İÇDAŞ, ‘2013 Yılı Uluslararası İletişim Ödülleri’nde altın madalyaya layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hem sanayi faaliyetleriyle, hem de sosyal sorumluluk projeleriyle uluslararası alanda hizmet veren İÇDAŞ, “sürdürülebilir gelişim” konusunda dünya ikincisi oldu. Dünyanın en itibarlı halkla ilişkiler platformlarından LACP (League of American Communications Professionals) Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi tarafından her yıl düzenlenen ‘2013 Spotlight Awards’ – ‘2013 Yılı Uluslararası İletişim Ödülleri’nde İÇDAŞ altın madalyaya layık görüldü. 

‘2013 Yılı Uluslararası İletişim Ödülleri’nde, İÇDAŞ’a ait “Sürdürülebilirlik Raporu”, tüm sektörleri içeren değerlendirmede 100 üzerinden 98 puan aldı.  Ülkemizden dereceye giren tek rapor olarak  "Dünyanın En İyi 2. Sürdürülebilirlik Raporu " seçildi altın ödülün sahibi oldu.

İÇDAŞ'a dünya çapında başarı getiren sürdürülebilirlik raporu, ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetişim performans bilgilerinin açıklandığı bir analiz çalışması niteliği taşıyor. Rapor, şirket ve kurumların sürdürülebilirlik performansları ile ilgili bilgileri finansal raporlamaya benzer bir formatta paydaşları ve kamuoyu ile paylaşmasına olanak veren, ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetim performanslarını yansıtan beyanlarıdır.

Dünya çelik sektörünün ilk ‘A’ seviye raporu İÇDAŞ’tan

İÇDAŞ, Türkiye’de GRI (Global Reporting Initiative - Küresel Raporlama Rehberi) “A” seviyesinde hazırlanan 5. Sürdürülebilirlik Raporu’nu geçtiğimiz Eylül ayında yayınlanmıştı. Bu rapor, dünya çelik sektörünün ilk,  fosil yakıt kullanılmasına rağmen; enerji sektörünün de ikinci GRI “A” Seviye raporu olma özelliğini taşıyor.

İÇDAŞ, bu ilk sürdürülebilirlik raporu ile 2011-2012 yıllarına ait ekonomik, çevresel ve sosyal performansını yönlendiren faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan etkilerini yönetme konusunda yürüttüğü ölçme, izleme ve iyileştirme çalışmalarını ve bunların sonuçlarını paydaşlarına aktarıyor.

Rapor, küresel düzeyde kabul görmüş GRI Küresel Raporlama Girişimi (Global Reporting Initiative) G3.1 Sürdürülebilirlik Raporlaması Rehberi, Dünya Çelik Birliği’nin (World Steel Association) Sürdürülebilir Çelik Üretimi Performans Göstergeleri ve Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) Sürdürülebilirlik Performans Standartları baz alınarak hazırlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir