İGDAŞ'tan "Güvenli Doğalgaz Kullanımı" kampanyası

İGDAŞ, "Güvenli Doğalgaz Kullanımı" kampanyası başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İGDAŞ, "Güvenli Doğalgaz Kullanımı" kampanyası başlattı.  İGDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, doğalgazın güvenli kullanımına yönelik yürütülen çalışmalara bir yenisini eklendi.  

Hazırladığı yeni kampanya kapsamında kamu spotları ve ilanlarla vatandaşları doğalgazın güvenli kullanımıyla ilgili hassas olmaya davet eden İGDAŞ, kampanyada çocuklara yer vererek konuya dikkati çekmeyi amaçlıyor. 

Mizahi ve dikkat çekici bir iletişim dilinin kullanıldığı kampanyada, doğalgaz kullanıcılarına doğalgaz tesisatlarına İGDAŞ'ın bilgisi dışında müdahale ettirmemeleri gerektiği hatırlatılarak, kış aylarına girilen bugünlerde havalandırma menfezlerinin asla kapatılmaması ve cihaz bakımlarının yıllık periyotlarda yaptırılması, bacaların yılda en az bir kez yetkili baca temizleme firmalarına kontrol ettirilmesi ve temizlenmesi gerektiği vurgulanıyor. Kampanyada, karbonmonoksit zehirlenmelerinin, doğalgaz cihazları ve tesisatlarına izinsiz olarak yapılan müdahale ve hatalı kullanımlardan kaynaklandığı anlatılıyor.   

İGDAŞ, doğalgaz tesisatına müdahale edildiğinden veya tesisatın düzgün çalışmadığından şüphelenenleri, durumu "444 36 36" numaralı çağrı merkezine bildirmeleri konusunda uyarıyor.  

Açıklamada, doğalgazın güvenli kullanımı için dikkat edilmesi gereken maddeler ise şu şekilde sıralandı: 

1. Tesisatlarınıza kesinlikle müdahale etmeyin ve yetkisiz kişilere müdahale ettirmeyin. 

2. Bacalı cihazların bulunduğu odalarda, mekanlarda kesinlikle yatmayın, uyumayın. Bacalı cihaz bulunan odanın kullanım amacını değiştirirken mutlaka İGDAŞ'a haber verin. 

3. Gazınızı açtırdıktan sonra tesisatınıza yeni bir cihaz bağlatırsanız, mutlaka bu durumdan İGDAŞ'ı haberdar edin.  

4. Pencere veya duvarınıza monte edilen, ortama taze hava girmesini ve herhangi bir gaz kaçağı durumunda da doğalgazın dışarıya tahliye edilmesini sağlayan menfezlerinizi asla iptal etmeyin ve kapatmayın. 

5. Ocağınızı temizlerken ocağı doğalgaz tesisatına bağlayan esnek bağlantı elemanını çektirmeyin. İşlevselliğini ve sızdırmazlık özelliğini sık sık kontrol etmeyi unutmayın. 

6. Kombi, şofben gibi yakıcı cihazlarınıza her yıl kışa girmeden yetkili servisler aracılığıyla bakım yaptırın. Bacalı cihaz kullanıyorsanız cihazınızın baca sensörünün çalışıp çalışmadığını yetkili servise mutlaka kontrol ettirin. 

7. Bacalarınızı baca gazının kimyasal yapısından veya diğer dış etkenlerden dolayı deformasyona uğraması ihtimaline karşı yılda en az bir kez itfaiye tarafından yetkilendirilen baca temizleme firmalarına kontrol ettirin.  

8. Doğalgaz tesisatlarınıza her yıl kışa girmeden sertifikalı firmalar aracılığıyla genel kontrol ve bakım yaptırın. Sertifikalı firmalara "www.igdas.com.tr" web adresinden ulaşabilirsiniz. 

9. Lodoslu havalarda baca çekişi olumsuz yönde etkileneceğinden bacalı cihaz kullanırken baca gazı sızıntısına karşı daha dikkatli olun. Bacalı cihaz bulunan odadaki menfezlerinizin açık olmasını sağlayın. 

Bu konularda ilginizi çekebilir