İHKİB'de seçim günü

Bugün yeni başkanını seçmeye hazırlanan İHKİB’de her iki adayın projeleri dikkat çekiyor. Hem Hikmet Tanrıverdi hem Hüseyin Öztürk özellikle teşvik bölgelerinde yatırımları artırmaya ağırlık verirken; sanayicinin köklü sorunlarını çözmeyi hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA) - Uzun seçim maratonunu bugün sonlandırmaya hazırlanan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) iki adayıyla seçime hazır. Başkanlığı yeniden aday olan ve hali hazırda başkanlık görevini sürdüren Hikmet Tanrıverdi’nin yeni dönemdeki projeleri arasında, tasarım ağırlıklı üretim, Şanlıurfa’da kurulacak Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) ve bürokrasinin azaltılması gibi başlıklar öne çıkıyor. Diğer aday ve aynı zamanda Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Çorap Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Hüseyin Öztürk ise 4 yılda sektörün ihracatını 35 milyar dolara çıkaracaklarını ve teşvikli bölgede 1 milyon kişiye istihdam sağlayacaklarını belirtiyor. 

İhracat evrakları teminat gösterilerek Eximbank kredisi 

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İHKİB bünyesindeki tüm eğitim birimlerini Tasarım Üniversitesi kurarak tek çatı altında birleştireceklerini ifade etti ve diğer projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi, “Şanlıurfa’daki HOSAB projemizi hayata geçireceğiz. Sektörümüzdeki tasarım faaliyetlerinin Ür-Ge ve Ar-Ge destekleri kapsamına alınmasını sağlayacağız. Bir telefonda finanstan insan kaynaklarına, varıncaya dek üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir bilgi iletişim merkezi kuracağız. İhracatçılarımızın fuar ve yurt dışı mağaza desteklerine daha kolay ulaşabilmesi için bürokrasiyi azaltacak çalışmalar yapacağız. Kurduğumuz portal üzerinden pazar ağımızı genişleteceğiz. Eximbank kredilerinden faydalanabilmek için istenen bankalardan teminat mektubu getirme şartı değiştirildi. Firmalarımız artık ihracat evraklarını teminat göstererek Eximbank kredilerinden yararlanabilecekler.” 

‘Alo İhracatçı Hattı’ 

İhracatçıların oryantasyonunun önemli bir konu olduğunu belirten Hüseyin Öztürk ise, “Bunun için her ay İhracatçı Günü düzenleyeceğiz. Üyelerin sorunlarını ve önerilerini ‘Alo İhracatçı Hattı’ çağrı merkezine ileteceğiz” dedi. Sanayi ile üniversite ilişkisini somutlaştıracaklarını kaydeden ve okullara işadamlarını götüreceklerini söyleyen Öztürk, “Okullarımızda YÖK’ün uyguladığı gibi bir eğitim müfredatı uygulayacağız. Fuar dahil tüm etkinliklerimizde bütün öğrencilerimizin olmasını sağlayacağız” bilgisini verdi. Sektörel iş arama portalı kuracaklarına da değinen Hüseyin Öztürk, diğer projelerini şu sözlerle anlattı: “Tasarım Günleri düzenleyeceğiz. Tasarım yarışmalarına da destek vereceğiz. Tüm bunların yanı sıra bir Giysi Tarihi Müzesi projemiz var. Bir yıl içinde tüm sektörü kapsayan bir fuar düzenleyeceğiz. İHKİB üyeleriyle ilgili bir sanal fuar yapacağız. Sanayicinin gümrüklerde oluşan sıkıntılarını çözmek için DİR ile ilgili sıkıntıları da çözmeye çalışacağız.” 

Bu konularda ilginizi çekebilir