İhmalin hesabı sorulur

Ermenek'teki özel şirkete ait maden ocağında yaşanan facia sonrası bölgeye gelen Başbakan Davutoğlu, "Öncelikli meselemiz suyu süratle tahliye edip,kardeşlerimize ulaşmak.Adli soruşturma başlamıştır. Bizzat ben bu işin takipçisi olacağım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARAMAN - Başbakan Ahmet Davutoğlu, işçilerin mahsur kaldığı maden ocağına gitmek üzere helikopterle saat 15.50'de Karaman'ın Ermenek ilçesine geldi. Karaman Ermenek'teki özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin aileleri ile sohbet eden Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti.

Madendeki çalışmalar hakkında bilgi alan Davutoğlu, facianın yaşandığı Ermenek'te "Öncelikli meselemiz suyu süratle tahliye edip,kardeşlerimize ulaşmak.Adli soruşturma başlamıştır. Bizzat ben bu işin takipçisi olacağım." dedi.

"Kesinlikle bunun hesabı sorulur"

Ermenek'teki maden kazasıyla ilgili adli soruşturmanın başladığını belirten Davutoğlu, "Su boşaltıldığı zaman kazanın gerekçeleri ortaya çıkacak. Herhangi bir şekilde işletmenin ya da herhangi bir kurumun bir ihmali varsa kesinlikle bunun hesabı sorulur. Kimsenin, şu veya bu gerekçeyle bir soruşturmadan azade olacağı, bigane kalacağı gibi bir kanaat sahibi olmaması icap eder" dedi.  

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Zamanla yarışılıyor, ilerlemekte zorluklarla karşılaşılıyor"

777 metre kot da işçilerimiz bu faciayla karşılaştılar. Su seviyesi 812 metreye kadar çıktı. Şu an yaklaşık 10 metre kadar indi. Çevredeki tüm imkanlarımızla 30 kurumumuz tam bir kriz yönetimiyle devreye girdi. İstanbul’dan da ahtapot adı verilen su pompa mekanizması da buraya intikal etti. Biraz önce bu kuruldu ve ben madene indiğimde, ilk aşamalarına indiğimde su pompalama da başladı. Bir taraftan zamanla yarışılıyor ama diğer taraftan da yoğun bir su yoğunluğu nedeniyle ilerlemekte zorluklarla karşılaşılıyor.

davutoglu_k.jpg

Ben işçi yakınlarıyla da görüştüm. Her birinin acısını hüznünü paylaşıyoruz. Onların evlatları bizim evlatlarımızdır. Onların ailelerine düşen acı yada sabır aynı şekilde bizim için de geçerlidir.

Doğduğum mekan da buraya çok yakın. Toros dağlarındaki iş imkanlarının kıtlığı, madendeki vatandaşlarımızın helal rızk için ne şartlarda çalıştığını bilen birisi olarak söylüyorum. Bir an önce bu kardeşlerimize ulaşmak için ne gerekiyorsa yapılıyor, yapılacak.

"Madenlerimizin süratle modernizasyondan geçirilmesi lazım"

Maalesef birçok madenimizde çok eskiden beri devam eden çalışmalar olduğu için yeterli teknolojik altyapı sağlanamamış görünüyor. Teknolojik yenilenme de dahil olmak üzere madenlerimizin süratle modernizasyondan geçirilmesi lazım

Ayrıntılar geliyor...

Bu konularda ilginizi çekebilir